Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 04-07-2025, 20:07

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam
Posiadam grand vitare 2006 benzyna 2.0.
Mam taki problem i chcialbym sie zorientowac co Wy na to zanim pojde do mechanika.
Jak uruchamiam samochod jest wszystko ok. Wlaczam jedyne ruszam to slychac z prawej strony od pasazera w `nogach` jakby bylo `zwarcie` i zaczynaja sie palic wszytkie diody od napedu. I tak jest najczesniej na pierwszym u drugim biegu. zauwazylem ze tez czasem na 3 jesli jest mala predkosc. przy delikatnym ruszaniu udaje sie ze nie zapalaja sie te diody. Nie wiem co robic moze mial ktos taki przypadek ??? Czy to juz cos nie tak z napedem czy moze cos z elektronika??? Co mialbym ewentualnie sprawdzic u mechanika?? POMOCY!

Tytuł:

A jeszcze jedno zapytam.
Czasami mam tez tak ze nie chce mi odpalic. Gdy krece i dusze czestymi ruchami gaz to odpala. Co to moze byc ??

Oraz kolejne pytanie.
Gdzies uciekal mi olej. Mechanik stwierdzil ze to sa pierscienie bo byly poprzepalane i wymienil na nowe. Wymienilem je, olej na LIQUI MOLY TOP TEC 4100 5W-40 i po przejechaniu tak ok 7000km okazalo sie na mierniku ze olej jest ponizej ostatniej `kropki` wiec dolal i mwm teraz prawie 10000 przejechane i znow olej ponizej dolnej `kropki`.
Co to moze byc??

Oraz kolejne pytanie.
Jaki olej lac do tego samochodu ?? Bo jak wymienie teraz to chcialbym wiedziec co mam wlac???

Wiem ze jeden temat a tyle pytan - ale nie chce tylu tematow zakladac!

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00