Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 02-07-2025, 07:45

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Od czasu do czasu czuje po jedzie wokol GV (1,9 ddis) SMROD, ktory trudno zlokalizowac, a co najwazniejsze dzieje to sie nie czesto, losowo. Najczesciej po jakiejs dluzszej (30k km) jezdzie.

Nie jest to smrod gumy, ani sprzegla, bo te identyfikuje. Wszystko dziala, nic nie swieci na tablicy.

Poniewaz kilka razy, podobny smrodek owional mnie, gdy przejezdzaly jakies INNE auta a ja szedlem chodnikiem - pomyslalem ze moze to co sie zbiera w filtrze gdy auto wlecze sie w korku, po wyjechaniu na prostą sie wypala w tych pojazdach co maja DPF-y ?

pozdr

Tytuł:
Awatar użytkownika

Podczas wypalania filtra może towarzyszyc dym z układy wydechowego ale jaki to ma zapach to nie mam bladego pojęcia :roll:

Tytuł: smrodek
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.0 2019 ZQN
hej,

a czy czasami ten smrodek to nie jest zapach oleju za skrzyni biegow? ja mam to samo. w lipcu w serwisie wymienili mi oleje w skrzyni i w mostach i od tego czasu jak bylo goraco latem lub jak jade dlugo autostrada na przyklad, przez chwile po zatrzymaniu sie czuc wlasnie ten zapach. mozna to czuc tez przy innych samochodach jak maja tak jak u nas odpowietrzniki skierowane do gory albo... jak maja wycieki!

pozdrawiam

ced

Tytuł:

Bylem na przegladzie wiec wyciekow nie mam. Ten smrodek czuc sporadycznie, moze rzeczywiscie odpowietrznik. W sumie nie czuc go wewnatrz, tylko jak zaparkuje to wokol auta, bardziej od lewej strony (patrzac od przodu na zewnatrz). Dzieje sie tak 2 - 4 razy na miesiac i to nieprzewidywalnie. Pytalem o ten filtr DPF, bo kiedys gdy mialem benzyniaka z katalizatorem to tez czasem z rury dmuchnal dziwnym zapachem - mechanik mowil ze to katalizator.

Ktos pisal na forum ze czasem "szczeki" hamulcowe tez tak smierdza jak jakies ziarna czegos tam w okladzinie szczeki sie spalaja....

Moze po prostu taka uroda tego mojego auta.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00