Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 19-07-2025, 00:15

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam wszystkich jeszcze raz , moje zapytanie dotyczy kompletnej głowicy do G.V. z 2005 roku z silnikiem 2.0HDI 16v , w warsztacie nie mogli wyjąć zapieczonych wtrysków więc rozwalili mi głowicę, nisząc pokrywę, pogięli również wałki i pompowtryski tez trafił szlak. Zmuszony więc zostałem do kupienia kompletnej głowicy o symbolu V40 , zamówiona używka przyjechała o symbolu V35.W tym momencie zaczęły się kolejne schody, bo mechanicy twierdzą że zawory mogą się różnić długością, że wałki będą inne( wysokość i kąty), czy może ktoś z was wie coś na ten temat? Dostawca tej V35 twierdzi że ta głowica jest taka sama co V40, abym nie patrzył na te symbole bo to nie są numery które decydowałyby o typie , jestem w kropce , bo jezeli to nie są te same głowice to będę musiał odesłać głowicę temu dostawcy czy to się mu podoba czy nie, bo dostarczył mi nie ten towar co zamawiałem :(

Tytuł:

Jeżeli czytacie ten post to muszę napisać że te głowice różnią się dość znacznie. Zacznę od tego że zawory w V35 są lekko schowane do środka , V40 wystają ponad gładź, pieski są różnej grubości , w V35 kółka są pływające , wV40 stałe, wałki są różnej wysokości i różne są kąty tak więc są to inne głowice - teraz czekam po rozmowie z dostawcą na wymienę kompletnej głowicy o symbolu V40 takie mam przynajmniej zapewnienie tego dostawcy :roll:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00