Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 04-07-2025, 04:35

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość

Witam wszystkich forumowiczow,
To moj pierwszy post tutaj.
Mam pytanie. Jestem posiadaczem Grand Vitary (rocznik 2006). Wersja trzydrzwiowa, 1.9DDIS. Przebieg ok 77.000. Za tydzien jade na przeglad, ktory powinienem zrobic przy 75.000. Wczoraj w rozmowie z serwisem powiedziano mi, ze powinien byc rowniez wymieniony rozrzad (zalecana granica to maximum do 85.000). Niemniej zastanawiam sie skad taka rozbieznosc w cenach. U jednego z dealerow uslyszalem cene 4500 za kompletna wymiane rozrzadu, natomiast w innym miejscu ta kwota spadla do ok. 2200. Rozumiem, ze w pierwszym przypadku wymieniany bedzie caly osprzet (tak przynajmniej uslyszalem od dealera). W drugim przypadku nie do konca zapamietalem jakie elementy maja byc wymienione. Na co w takiej sytuacji powinienem sie zdecydowac? Wymieniac wszytsko, czy tez czesciowo? Mial ktos jakies doswiadzcenia z profilaktyczna wymian rozrzadu? Moglby kilka slow napisac, co w takiej sytuacji jest wlasciwsze? Moja Vitara nie sprawia mi od nowosci najmniejszych problemow (poza slawetna akcja z intercoolerem) nie mialem zadnego powodu odwiedzac serwis (wylaczajac okresowe przeglady) i chcialbym by tak zostalo;-). Prosze o rade bardziej doswiadczonym uzytkownikow.
Pozdrawiam serdecznie.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00