macpiotr1 pisze:
Witam po raz drugi (pierwszy raz w wątku powitalnym).
Kupiłem tydzień temu GV 2,7 2005/06. Autem po części będzie jeździła żona, postanowiłem więc założyć czujniki cofania (parkowania przód i tył). Byłem i dzwoniłem do kilku warsztatów w Krakowie- wszyscy chętni do montażu, jest tylko jeden problem- żaden zakład z którym się kontaktowałem nie montował czujników do GV. Nie chciał bym żeby ktoś montował czujniki metodą prób i błędów.
Może znacie kogoś w Krakowie, kto montuje czujniki i ma doświadczenie w autach z kołem zapasowym na klapie?
A może ktoś z forumowiczów ma zamontowane czujniki i pamięta producenta i model (uwzględniający koło)
Ja montowałem czujniki parkowania w Krakowie salon Japan motors ul Powstańców Śl-tam też handlują fordami-bo mam jeszcze Grande na gwarancji.Quota to chyba 700 pln z montażem.Zrobione trzeba przyznać fachowo.Jest 4 sztuki na zderzaku-zewnętrzne mają zasięg ponad 2m,wewnętrzne ponad 1m.Jak przyjadę do domu ok soboty to dam ci namiar typu i producenta.Zrobią Tobie też na Jasnogórskiej a tych nie polecam strasznie rozlazłe towarzycho.Servisowałem tam naszego Forda ale krótko.