forte pisze:
cyt: "Jaki rozbój? Po prostu super zysk. Zakładając oczywiście, że faktycznie tyle diler czy SMP zarabia.
Moi drodzy, dopóki sprzedaż idzie dobrze i nie ma sygnałów, że coś się zaczyna lub niedługo zacznie źle dziać, to nikt przy zdrowych zmysłach nie obniży ceny."
Nie będę tego komentował.
A dlaczego?

forte pisze:
Zadam tylko proste pytanie: dlaczego ludzie tacy jak ja kupują te "droższe" samochody u oficjalnych dealerów ? Co nimi kieruje ?
Dlaczego nie WSZYSCY kupują u niezależnych importerów. Za 30 tys. złotych różnicy w cenie, można pojechać nawet po samochód na drugi koniec Polski.
Częściowo już odpowiedziałem na to pytanie: ja nie wiedziałem o istnieniu takich dostawców, a u oficjalnego dealera ZAPEWNIANO mnie, że polityka SUZUKI nie pozwala na obniżanie cen nigdzie ... nie dodano tylko, że sprawa dotyczy oficjalnych dealerów.
Ale wracam do pytania. Kto z Was Szanowni grupowicze, kupił swoją GV u oficjalnego dealera i dał się wydoić tak jak ja ? Proszę napisać, nie wstydźcie się. Ale od razu napiszcie proszę dlaczego tak postąpiliście i nie skorzystaliście z usług niezależnych importerów u których są INNE ceny tych samochodów. Czy tak jak mnie zabrakło Wam wiedzy ? Czy też może były inne powody.
Nie dziw się, że nie zostałes poinformowany o możliwości kupna auta poza siecią dilerów. Przecież w ten sposób sami sobie by strzelali w kolano. Dilerzy w Polsce są związani z SMP i inaczej nie bardzo moga działać.
Ja kupowałem w sierpniu zeszłego roku i fakt faktem nie sprawdzałem innych możliwości zakupu niz z SMP. Zapłaciłem 114900 PLN. Fakt, że w dodatkach uzyskałem ładnych parę tyś PLN - hak, opony zimowe, belki bagażnika, czujniki cofania, listwy na drzwi, alarm, dywaniki, chlapacze (niestety razem nie jest to 30tys PLN nawet w cenach SMP

)
Czy były inne mozliwości? Pojęcia nie mam, pewnie tak. Następnym razem będe mądrzejszy (może

) i będę szukał rownież poza siecią dilerów danej marki.

I już bez klekocika