Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-07-2025, 11:56

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam
Niestety od pewnego czasu mi nie domagają i szykuję się do wymiany. Przerabiał ktoś może temat? Oryginały w serwisie to zawrotna cena. Zastanawiam się nad zamiennikami, ale ich na rynku jest tyle, że nie wiadomo co wybrać? Może ktoś z forumowiczów wymieniał u siebie i może jakiś zamiennik polecić?

Pozdrawiam

Suzuki: GV
Witam,
Niedawno zmuszony byłem wymienić u siebie cewki w GV 3d 1.6. Miałem długo problem z szarpaniem przy przyśpieszaniu z niskich obrotów. Wcześniej wymieniłem świece oczywiście na irydowe wraz z przewodami oraz przeczyściłem przepustnice i egr a problem nie znikł. Ciężko było zdiagnozować usterkę bo nawet check się nie zapalił. Objawy szarpania narastały przy wyższych temperaturach i dopiero wtedy pomyślałem może to cewki??? Na szczęście diagnoza okazała się celna. Nie wiem jak to wygląda w silniku 2.0 ale bynajmniej do silnika 1.6, gdzie są potrzebne dwie cewki, cenowo nie wyszło tragicznie. Z racji tego iż znajomy pracuje w hurtowni mogłem sobie podmienić cewki i przetestować prace silnika. Oryginalne dwie cewki denso kosztowały mnie coś około 340 zł ale to pewnie ze zniżką znajomego. Nie wiem czy cewki do 2.0 są inne ale pewnie przedział cenowy może być podobny więc czy jest sens zabawy w zamienniki...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00