Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 19-07-2025, 12:44

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: Grand Vitara II
Witam.

Od niedawna jestem posiadaczem GV 2,7 V6 z 2008 roku. Samochód kupiony w Polsce ale pochodzi z USA.

Czy w tym samochodzie jest fabrycznie zamontowany alarm? Mam pilota do centralnego zamka, na którym oprócz przycisków otwierania i zamykania drzwi jest czerwony przycisk PANIC, po naciśnięciu którego rozlega się głośne trąbienie. W środku na konsoli środkowej jest też czerwona dioda, która czasami miga.

Problem w tym, że jak zamknę drzwi przyciskiem centralnego zamka to blokuje wszystkie drzwi, migają kierunkowskazy i za jakiś czas miga czerwona dioda, ale jak samochód otwieram kluczykiem to nic się nie dzieje. Otwieram drzwi i nic nie buczy nic nie piszczy.

Czy te GV nie mają alarmu czy też u mnie jest coś nie tak? A dodam jeszcze, że immobilizera samochód ten w kluczyku nie posiada.

Awatar użytkownika

Suzuki: GVII,Jimny
Moim skromnym zdaniem chodzi o to ze uruchamia sie na jakis krotki czas alarm zeby odstraszyc ja ktos sie przy aucie kreci,mogę podpowiedzieć że system Panic był dodawany do amerykańskich wersji.otwórz szybę kierowcy,zamknik pilotem,odczekaj jakąś chwilę i otwórz przezszybe z klamki od wewnatrz ,jesli będzie wyło to masz alarma jesli nie to nie

Suzuki: GV II ,
Przycisk Panic służy do odnajdywania auta na parkingu :-)
Wersje z USA nie mają ani alarmu, ani immobilasera. Dioda to tylko atrapa alarmu. Jest też plus - kluczyk dorobisz za 70 zł.
Ps. Nie chwal się tym ;-)

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00