Witam! Jestem posiadaczem Suzuki Grand Vitara II 3d z 2012 roku. Jakiś czas temu przepaliła mi się żarówka STOPu z lewej strony. Wymieniłem żarówkę na identyczną, która była wcześniej i niestety zauważyłem pewien problem. Po odpaleniu silnika i początkowej jeździe wszystko jest w porządku - działa zarówno światło pozycyjne jak i światło STOP, które są w jednej żarówce. Problem pojawia się po przejechaniu parunastu kilometrów - naciskając hamulec nie działa światło STOP oraz pozycyjne (żarówka gaśnie całkowicie), a puszczając hamulec światło pozycyjne działa normalnie. Problem jest o tyle dziwny, że jak się zatrzymam, wyciągnę i włożę żarówkę ponownie to wszystko działa w porządku (światło pozycyjne i STOP) jednak problem wraca ponownie po przejechaniu parunastu kilometrów. Żarówka jest na 100% dobrego rodzaju, pozostałe światła działają prawidłowo, instalacja elektryczna przy lampie wygląda w porządku.
Czy ktoś może spotkał się kiedyś z takim problem bądź ma jakiś pomysł jak rozwiązać tą sytuację?
Pozdrawiam.
|