Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 12-07-2025, 05:13

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Witam!
Czy może ktoś mnie oświecić. Po zakupie niefabrycznych felg (B. Ładne- link we wcześniejszym poście) z nowymi zimówkami, zmontowali mi je w zakładzie. Po zdjęciu kół i założeniu letnich okazało się ,że metalowe pierścienie dystansowe wraz drucikami( chyba uszczelniającymi) są pokrzywione ( ich krawędzie nie są zlicowane z krawędzią otworu felg). W zakładzie oponiarskim (już innym) szef poradził mi wymianę dystansów na nowe. Według niego mogą być plastikowe. Czy zgadzacie się, że te pierścienie mogą być bez problemu z tworzywa. Po I zimie nie zauważyłem żadnego bicia ani nierównego ścierania opon (na nierówno zamontowanych pierścieniach).

Ostatnio zmieniony 09-11-2015, 20:11 przez jacekk, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Przy odbiorze Splasha 1.2 w salonie , dostalem w gratisie felgi ATT 550 6.0x15 , wraz z kompletem pierscieni plastikowych do tych felg.
Podobnie mam w Swifcie ,felgi alu nie oryginalne ,otrzymane w gratisie, wraz z pierscieniami.Trzeba tylko uwazac przy zmianie kół, zeby nie zgubić tych pierscieni.
Zimowe opony mam na stalowych.

Tytuł:

harry pisze:
Przy odbiorze Splasha 1.2 w salonie , dostalem w gratisie felgi ATT 550 6.0x15 , wraz z kompletem pierscieni plastikowych do tych felg.
Podobnie mam w Swifcie ,felgi alu nie oryginalne ,otrzymane w gratisie, wraz z pierscieniami.Trzeba tylko uwazac przy zmianie kół, zeby nie zgubić tych pierscieni.
Zimowe opony mam na stalowych.

Ja też tak mam. Właśnie chodzi mi o to, że "oponiarz" spaprał mi założenie tych pierścieni i czy będę mógł bez konsekwencji jeździć na pierścieniach plastikowych (które zamierzam zakupić) do kół o dużym rozmiarze 235/65/17"?

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

W SX-4, zanim przeszedłem na opony całoroczne, używałem przy felgach z zimówkami pierścieni centrujących z tworzywa. Żadnych przygód z nimi nie miałem.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00