Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 01-09-2025, 03:00

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara
Hej, nabiłem już ponad 40000km w Vitarze (1.4 2WD manual) przed liftem (ma 2 lata od nowości). Olej wymieniam co ok 9000km, auto jeździ po mieście i czasem większe i mniejsze trasy. Przeglądy robię w ASO, nie cisnę ani strasznie w mieście, ani na autostradzie, ale też nie zamulam. Ogólnie wszystko jest w porządku, właśnie przeszedł kolejny (najdroższy i największy) przegląd.

Zastanawiam się, czy jest jeszcze coś, co warto zrobić albo sprawdzić? Przy codziennej jeździe jest wszystko ok, nic nie puka nie stuka, nie psuje i nie zawiesza. Jedyne co zauważyłem, to przy uruchamianiu klimy czuć że moc auta się zmniejsza, i potem w czasie jazdy czuję kiedy klima ponownie się dołącza, ale w innej vitarze też tak było.

Myślę, czy nie dolać czegoś do benzyny albo oleju, są niby te płyny oczyszczające na stacjach benzynowych.

A może coś innego jeszcze warto sprawdzić? A nawet jak nie teraz, to w przeciągu najbliższych 10 - 20 tysięcy kilometrów, bo pewnie tyle w tym roku zrobię? Co doradzacie?

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00