Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-06-2025, 12:15

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: Vitara
Dzień dobry,
Mam problem z AA w Suzuki Vitara 2016 rok.
Po Mianie telefonu z Samsunga na Redmi po wielu próbach i działaniach w końcu pojawiło się AA na stacji multimedialnej. Podłączam telefon przez kabel USB .
Najpierw przez ok. minutę mam czarny ekran, muzyka z Youtube Music już gra, potem wyświetla się dzielony ekran ( mapy/YouTube) ale mapy Google działają z opóźnieniem, żadne przyciski na stacji nie reagują .
Moja lokalizacja koryguje się po ok 2 minutach.
Także nie ma to sensu. Tak samo jak okładki płyt - wskakują z opóźnieniem.
Co może być przyczyną ?
Dziękuję za pomoc.

No to sam wiesz w czym może być problem, skoro ma samsungu działało.
Podobno telefony Xiaomi maja problemy z AA czy z wireless AA. U mnie obserwacja podobna bo Mi8 się potrafił rozłączać ze stacja, a na S23 na tym samym kablu nie mam tych problemów.

Xiaomi generalnie mają agresywne zarządzanie energia. Możesz spróbować wejść w aplikacje i dla AA wyłączyć optymalizację baterii, ale nie wiem czy to bardzo pomoże. Zresztą większość producentów aut się zmaga z problemem czy dany telefon zadziała, chocby Audi też.

Dziękuję za wiadomość.
Przepraszam, ale wkradł się błąd , bo naczytałam się na forum w tematach problemu z AA.
Mam telefon Realne - jeśli to coś zmienia.
Optymalizację baterii wyłączyłam już i nadal to samo.
Jakby przesył danych działał z opóźnieniem. Tylko, że kabel mam dobry ( na Samsungu działało, specjalnie zakupiony) no i muzyka gra dobrze.
Zastanawiam się nad kupnem urządzenia do wireless.
Ale to trochę kosztuje i nie mam pewności czy rozwiąże ten problem.

Suzuki: VITARA II
Witam mam ten sam problem z android auto najpierw długo czarny ekran potem widać mapę ale nie działa nic nie można zaedytować mam telefon samsung M15 , drugi telefon starszy samsung a 13 działa idealnie z wyświeltaczem i android auto, do samsunga m15 podłączałem też carlink bezprzewodowy wpinając się w usb vitary ale również jest czarny ekran i brak wizualizacji w aucie dodam że samsung m 15 działa bardzo dobrze w innych samochodach bez problemu, w suzuki mam zrobioną aktualizacje softu zastanawiam się nad przyczyną braku widoku map na ekranie auta pozdrawiam!

Witam ponownie...
Dokładnie mam ten sam problem.
Czarny ekran po podłączeniu telefonu (chociaż muzyka z YouTube już gra) , po minucie widać mapy ale nic nie można nacisnąć, mapa koryguje moją lokalizację z opóźnieniem sporym. A mąż ma starszy model telefonu Realne i wszystko działa perfect :(
Do dziś problem nie rozwiązany.

Suzuki: VITARA II
podłączałem urządzenie wireless niestety nie pomogło też android auto nie zadziałał, mam oryginalny kabel samsung ale próbowałem podłączać na innych kablach też nie pomogło, podłączałem zgodnie ze wskazówkami serwisu samsung będąc online z konsultantem niestety też nie pomogło serwisant wskazał mi potrzebę aktualizacji softu w vitarze więc zrobiłem ale też nie pomogło, starsze telefony samsunga działają bardzo dobrze ale ten mój nowy nabytek samsung m15 który jest naprawdę fajnym telefonem niestety z android auto na wyświetlaczu ma kłopot, zastanawiam się czy problem nie leży po stronie tych nowszych modeli telefonów i ich parametrów lub czy nie pozostanie czekać na jakieś aktualizacje systemu w telefonie pozdrawiam!

Suzuki: Vitara 1.6 2017 4x4
Witam.
Mam problem z pierwszym połączeniem i uruchomieniem Android Auto poprzez kabel USB (telefon S23), Suzuki 2017.
W serwisie powiedzieli, że to typowa usterka i wymiana kabla rozwiąże problem. Cena z usługą 500 zł (!)
Czy mogę prosić o podanie numeru tego kabla USB lub link do oferty, nie mogę nigdzie znaleźć. Zamówię i wymienię sam.
Kabel z obu stron zakończony jest takim samym wtykiem w dwóch kolorach: niebieskim i brązowym.
Wymiana jest banalnie prosta bez rozbierania czegokolwiek. Wystarczy wyjąć schowek i bez problemu ręką odpiąć kabel od radia.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Suzuki: Vitara II
Z tego co szukałem to cieżko kupić w Polsce ten kabelek jak i oryginalne gniazdo USB a cena około 40 euro a gniazdo 80 euro masz linka może tobie się uda znaleźć. Używkę udało się znaleźć na allegro ale czy to ma sens ?
https://piese.radacini.ro/en/trunk-with ... 0-000.html

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00