Bohor pisze:
To jest historia sprzed 3 tygodni, ale nie mogłem się zebrać, żeby wcześniej ją opisać. Otóż przy okazji przeglądu po 1000 km, poprosiłem o zaktualizowanie stacji multimedialnej. Szkoda tylko, że nie wiedziałem, iż jestem pierwszą osobą która o to prosiła. No więc zaczęło się aktualizowanie..... i trwało..... i trwało..... i trwało..... jakieś 3 godziny

Okazało się, że aktualizacja za każdym razem zawiesza się na chyba 23 procentach i dalej ani rusz. Skończyło się na tym, że salon trzeba już było zamykać więc wymontowali mojego Boscha i w to miejsce wstawili wyjętego z salonowej "nówki" - podobno z najnowszym oprogramowaniem. Czy to prawda nie wiem - wierzę na słowo. Może ktoś miał podobne doświadczenia...?
mayya pisze:
Jeżeli ktoś aktualizował stację to niech napisze czy są "krzaki" po updacie. Wolałbym nie pogarszać sytuacji

Niestety też mnie to spotkało i również byłam pierwszą osobą, która poprosiła o aktualizację. Przy czym Tobie wstawili zamiennik, a mi trzymali w serwisie dwa dni samochód i … oddali bez systemu multimedialnego! Aktualizacja zawieszała się przy 24 %.
Dzisiaj, wreszcie po
25 dniach (przy trzecim podejściu serwisu) mam multimedia i podobno zaktualizowane. Długo by pisać o podejściu na cito serwisu ASO i SMP (poza tą nieszczęsną aktualizacją współpraca z tym ASO układa mi się bardzo dobrze), najwidoczniej problem ich mocno przerósł.
Ten błąd systemu objawiał się, następującymi komunikatami:
ekran 1) „Booting, please wait…” (czas trwania 30 s), ekran 2) „Please wait for Medium 3, 2, 1 seconds medium with valid download data” (czas trwania 45 s), ekan 3) cały biały ekran bez żadnego tekstu (czas trwania 5 s) i restartowanie systemu i tak w pętli, podczas trwania jazdy. Ponadto po zgaszeniu silnika i uaktywnieniu alarmu jeszcze przez 5 minut były te ww. pętle ekranów.
Było to delikatnie mówiąc wkurzające, ale nie wyłączałam ekranu systemu multimedialnego w stan czuwania, bo w instrukcji jest napisane, żeby tego nie robić, bo rozładuje się akumulator.
W najbliższym czasie nie dam się już namówić na żadną aktualizację, nawet gdyby było menu w j. polskim.