Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 14-11-2025, 08:30

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: S-Cross
Witam. Jestem nowym uczestnikiem forum oraz szczęśliwym użytkownikiem Suzuki S-Cross Hybrid automat rocznik 2022 (listopad) z przebiegiem 55 000 km. Auto kupiłem z drugiej ręki. Kupno było jednak poprzedzone wizytą w autoryzowanym serwisie Suzuki gdzie skorzystałem z płatnej (800 zł) tzw. usługi przedsprzedażowej w wyniku której nie wykazano żadnych usterek (drobne zarysowania) a testy wszystkich systemów trakcyjnych oraz kontrolnych nie wykazały żadnych nieprawidłowości. Przez pół roku jazdy nie było żadnych problemów. Niestety od dwóch miesięcy zauważyłem wadliwą (wg mnie) pracę układu hybrydowego. Od dwóch miesięcy nie ma jazdy "na prądzie" nie działa system "start-stop".
Nie wyświetlają się żadne komunikaty. Bateria jest ładowana na "full". Przepływy prądu na wyświetlaczu pokazują prawie wyłącznie ładowanie natomiast kierunek z baterii do silnika elektrycznego bardzo rzadko i tylko w momentach energicznego przyśpieszania podczas wyprzedzania Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim zjawiskiem ?
figlero

Suzuki: Vitara Hybrid 4WD
Temat był już tu poruszany, chyba ostatni raz w tym wątku: viewtopic.php?f=70&t=24116

Masz w tym scrossie AllGrip? W niektorych trybach bardzo rzadko oddaje energie (np. w Sport, gdzie trzyma wyzsze obroty), z kolei w Auto prawie caly czas.

Mozesz cos wiecej opisac? Jak dlugie trasy, czy wiekszosc to jazda w korku? Jak ze srednimi obrotami podczas jazdy? Przyznam ze dosc dawno juz nie patrzylem jak to zarzadzanie energia przebiega. Moze u mnie tez nie dziala. Rocznikowo mam podobne auto to zajrze i dam znac.

Co do start stopu to sie nie spotkalem zeby nie dzialal. Sprobuj pomierzyc napiecie na aku 12V (wiem ze ss z isg, ale problemy z aku objawialy sie u mnie dziwnymi rzeczami).

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00