Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 24-06-2025, 00:29

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość

:brawo: Dzięki wielkie, poczytam. Bardzo mnie kusi.

Suzuki: SX4 S-Cross
Gadżetomanii na forum ciąg dalszy :D Wszystkie moje gadżety do Scrossa zakupiłem na Aliexpress,b.bezpieczny portal zakupowy,nie miałem takiego przypadku,aby po zapłaceniu,towar do mnie nie dotarł,jak tutaj wspomniano,niektóre artykuły docierają do Polski z Chin szybciej jak w naszym pięknym kraju PP!Mozna się spokojnie zaopatrywać u chinczyka,na dzień dzisiejszy uruchomiono płatności kartą debetową walutową co jest dużym ułatwieniem dla kupującego. :lol: Poniżej wrzucam fotki gadżetów,które zakupiłem na wspomnianym wyżej portalu aukcyjnym.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Podrzuć link do sprzedawcy.

czarmar pisze:
Witaj, nie chcialbym na tym forum udzielac rad odnosnie zakupow w chinach. Polecam strone telchina.pl, a dokladnie forum poczytaj a jak bedziesz mial jeszcze watpliwosci pisz smialo. Odnosnie ochrony i bezpieczenstwa jest ok system ali jest duzo lepszy od allegro, jest rownuez platnosc przez alipay, system zwrotow pieniedzy itd. a poczta china post wedlug mojej opinii jest jedna z najlepszych poczt, jest bardzo szybka w porownaniu do polskiej. Przesylka z chin do warszawy potrafi isc kilka dni a pozniej loteria u nas w kraju szybko albo sie czeka 2 tygodnie. Odnosnie porozumiewania niezbedna jest znajomosc jezyka najlepiej angielskiego chociaz bardzo popularny jest rosyjski bo duzo jest kupujacych z tego kraju. Podsumowujac poczytaj ww. forum a pozniej pytaj.
Pozdrawiam,
M.

Wysłane z mojego F5 przy użyciu Tapatalka

Z tą szybkością wysyłek nie byłbym takim optymistom ;), średnio miesiąc do półtora to standard (kupuje na tym portalu od kilku lat).. trzeba szukać rzeczy z przesyłką free... dużo jest sprzedających którzy oferują ten sam towar, czasochłonne jest szukanie, ale może się opłacić bo ceny tych samych rzeczy u różnych sprzedających są różne.
Jak piszesz, zakupy dużo bezpieczniejsze i lepiej zabezpieczone przed uszkodzonym towarem/lub jego brakiem niż alledrogo....
Bez problemu są zwroty kasy.
Kiedyś funkcjonował tam jeszcze paypal, ale obecnie ja płacę tylko kartą, żadnych przedpłat na konto itp...
Kupując zwrócić należy uwagę na opinie sprzedającego (im więcej pozytywnych tym lepiej).

Joozwa pisze:
Podrzuć link do sprzedawcy.

Wszystkie gadżety widoczne na fotkach kupowałem od różnych sprzedawców,ale możesz wejść na portal,wpisać w wyszukiwarce suzuki sx4 scross,uzyskasz wtedy dostęp do wszystkich ofert u chińczyków,wszyscy wysyłają swój towar za free,najlepiej jest kupować mobilnie,jest wtedy taniej :lol:

Male podsumowanie odnosnie przesylek, ja rowniez kupuje od chinczykow od dobrych paru lat za posrednictqem roznych serwisow aukcyjnych jak i sklepow. Nie liczac przesylek kurierskich, ktore sa drogie ja osobiscie jak mam wybor wole doplacic 1-2 $, aby przesylka byla wyslana za posrednictwem china post. Poczta swietna, szybka z pelnym trackingiem. Jak pisalem ostatnio dostaje przesylki z chin w czasie od wyslania 14 dni a nie mieszkam w Warszawie. Odnosnie opinii sprzedawcow zgadzam sie preferuje powyzej 98%. Pozdrawiam zyczac udanych zakupow.

czarmar pisze:
Male podsumowanie odnosnie przesylek, ja rowniez kupuje od chinczykow od dobrych paru lat za posrednictqem roznych serwisow aukcyjnych jak i sklepow. Nie liczac przesylek kurierskich, ktore sa drogie ja osobiscie jak mam wybor wole doplacic 1-2 $, aby przesylka byla wyslana za posrednictwem china post. Poczta swietna, szybka z pelnym trackingiem. Jak pisalem ostatnio dostaje przesylki z chin w czasie od wyslania 14 dni a nie mieszkam w Warszawie. Odnosnie opinii sprzedawcow zgadzam sie preferuje powyzej 98%. Pozdrawiam zyczac udanych zakupow.

Jeszcze w uzupelnieniu do powyzszej wiadomosci ostatni tracking jednej z moich przesylek, ktora dzisiaj jest juz w doreczeniu. Przesylka wyslana 18 stycznia a 24 jest juz w Warszawie. Dlatego polecam china post jak cos kupujecie.

2016-01-24 19:32 WER Warszawa, Item arrived
2016-01-19 13:26 SHENZHEN, Package sent
2016-01-18 20:49 International Postal System, Item posting

Witam serdecznie, mam pytanie czy ktoś myślał lub ma tego typu osłonę na przód.

http://www.aliexpress.com/item/High-Qua ... 0.1.n15XYJ

Nie ukrywam że tego typu przesłonka była by bardzo na miejscu z uwagi że po pierwsze miałem nie miłą niespodziankę w powrocie na parking gdzie autko zdobyło dodatkowe rysy do czarnego .... akurat z przodu ... i oczywiście nie było kamer ani świadków.
A po drugie taka osłonka zabezpieczała by na przyszłość od takich i nie daj boże podobnych niuansów ... poza tym spoko wygląda.

Jedyny problem to kwestia jakości i połączenia z oryginałem ... niby opis jest ale, czy faktycznie jest tak jak na zdjęciu to inna para kaloszy : )

Wątpię żeby ktoś już coś takiego założył.
Chyba będziesz musiał być testerem i ewentualnie potem polecić to innym ;) .

Ja znowu jak czytam o delikatności lakieru myślałem o czymś takim:
Załącznik:
990AA-00323-001.jpeg

Jest nawet dostępne w liście akcesoriów suzuki ale niestety tylko w Australii i Nowej Zelandii :sciana:
http://www.autowarehouse.com.au/suzuki/s-cross/2014/s-cross-gl/suzuki-s-cross-bonnet-protector-clear/

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Patrząc na tę oslonę, mam mieszne uczucia. Z jednej strony; jest w miejscu gdzie jest najwiecej uszkodzeń lakieru, z drugiej; jak będzie przylegać, to dostanie się brud i piasek i wytrze lakier pracując, albo zamontowana luźno będzie hałasować w czasie jazdy. :niewiem:

Przylegać nie powinna i wygląda raczej solidnie.
Widać że jest mocowana na rzepy do maski nad reflektorami i zawsze można by ją zdjąć żeby umyć maskę pod spodem.
Napisałem maila i jak się uda to będę ściągał.

Opcjonalnie można maskę okleić w tym miejscu folią transparentną

Joozwa pisze:
Widać że jest mocowana na rzepy do maski nad reflektorami i zawsze można by ją zdjąć żeby umyć maskę pod spodem.

Może zróbmy jakąś grupę osób chętnych na osłonę maski,też byłbym chętny na czarną,a koszty transportu rozłożyć na zainteresowanych? :D Czy TyJoozwa podjąłbyś się takiego myku? :roll:

Suzuki: S-Cross
Też spodobała mi się ta osłona "black smoke" ale z ciekawości przeczytałem zakładkę "shipping & return" i w pierwszym zdaniu jest opisane że obsługują tylko cytuje: adresy w Australii. Jakby ktoś miał rodzinę w Australii to co innego.

darenka pisze:
Joozwa pisze:

Może zróbmy jakąś grupę osób chętnych na osłonę maski,też byłbym chętny na czarną,a koszty transportu rozłożyć na zainteresowanych? :D Czy TyJoozwa podjąłbyś się takiego myku? :roll:

Nie ma problemu
Jak tylko będę miał od nich odpowiedź to dam znać
Alternatywną opcję też mam bo znajomi wybierają się wkrótce do krainy kangurów. :]

Też teraz sprawdzałem,niestety wysyłka tych osłon tylko na australijskie adresy! :sciana: Mam znajomą w Qeenslandzie,musiałbym napisać do niej czy taki myk z tym zakupem i wysyłką do Polski by się udał? :lol: Byłaby wtedy druga droga na antypody.:skoczek:

Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Widzę, że Premium nie ma samościemniającego się lusterka wstecznego.
Czy ktoś wie ile ten bajer kosztuje (ASO/e-baye) i czy instalacja do tego już jest, czy trzeba kombinować?

A nie lepiej kupic takie lusterko niczym sie nie różniące się od oryginału - uniwersalne, ale w niższej cenie na ali wpisz dimming mirror, i z dobrą opinią lusterko kupisz za cene ~15-20$. Z opinii wynika, że ściemnianie działa. Montujesz na lusterko, które posiadasz za pomocą zapinek. Chyba że chcesz z wbudowaną kamera i androdidem cena około 80-100$. Do naszego suzuki oryginału nie spotkałem nawet z używanych.

Moderator
Awatar użytkownika

Uniwersalne = nie pasujące ;) (często)
Chodzi mi o możliwość instalacji "plug & play", bez rzeźby.

I czy kable i złączka już są w tym miejscu, tam gdzie schowek na okulary i lampki, czy nie? :niewiem:

Rozumiem. Odnośnie przewodów zobacz schemat elektryczny wnętrza:
http://сузукишоп.рф/index.php?cat=949 (45)
tutaj masz elementy wnętrza gdzie znajdziesz czujnik deszczu,światła może byc używany przez lusterko:
http://сузукишоп.рф/index.php?cat=922 (70,71)

W mojej opinie lusterko jest niezalezne i ma w sobie wbudowany czujnik. Ale moge się mylić, może ktos ma wersje samochodu z takim lusterkiem to ci pomorze.

Tutaj masz jeszcze schemat wyposażenia wnętrza naszego samochodu. Lusterko nr 12.
http://сузукишоп.рф/index.php?cat=1063

a tu numer lusterka z cena w rublach:

http://vimauto.ru/parts/search/84703-57L00

po przeliczeniu na złotówki wychodzi około 573 zł + VAT. Ale nie wiem jakiego to dotyczy lusterka wybrałem najbogatszą wersję wyposażenia.

Moderator
Awatar użytkownika

Dzięki za linki.
Przejrzałem wszystkie strony i tam nic nie ma o tym lusterku pod kątem zasilania, więc jest szansa, że przewody są w każdej wersji, tylko nie wiadomo co z ewentualną wtyczką.

Edit: tak, widziałem ten rysunek.
Co ciekawe, takie same jest w Kizashi:
http://www.megazip.ru/zapchasti-dlya-av ... or-3790065

Z kizashi możesz coś znaleźć używanego za nieduże pieniądze na aukcjach w usa.

Moderator
Awatar użytkownika

W Polsce też:
http://allegro.pl/lusterko-wsteczne-wew ... 10034.html
Jeszcze na jednej aukcji jest to samo (?) za 250 zł.

Tylko czy mocowanie jest identyczne?

Widać, że jest gniazdo na wtyczkę, więc jeżeli kable są, to będzie prosta instalacja.

Oj tego nie wiem.

Tu masz jeszcze link do forum kizashi gdzie piszą o lusterku. Wynika z wypowiedzi autora pierwszego postu, że oprócz czujnika w lusterku jest jeszcze czujnik światła z przodu auta (chodzi mu o coś co jest z przudu kierowcy, może być we wnętrzu - u mnie w samochodzie jest jakaś kopułka pod szybą, na desce rozdzielczej pomiędzy nadmuchami).

http://www.suzuki-forums.com/suzuki-kiz ... irror.html

Nie wiem jak jest w s-crossie, może identycznie a może tylko działa czujnik z lusterka aby nie zwiększać kosztów działania systemu.

Moderator
Awatar użytkownika

Cokolwiek tam piszą, takie lusterko ma dwa czujniki: z tyłu obudowy "czujnik zmierzchu" i za szkłem czujnik światła.
Nie powinno być nic innego.

Z tego co ja wyczytałem, to dodam, że lusterko jest sprzężone z komputerem, gdyż ponieważ lusterko się nie ściemnia podobno w czasie cofania (z uwagi na bezpieczeństwo). W sumie nie sprawdzałem tej funkcji ale łatwo to zrobić świecąc latarką przy włączonym wstecznym. Jak nie zapomnę to sprawdzę.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 101 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00