Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 05-07-2025, 21:09

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam, od razu piosze ze jestem tu nowy, 4 miesiace temu zakupiłem Suzuki Swift MK3, i podczas jazdy powyzej 70km/h slychac powietrze z kabinie ktore swista sobie kolo drzwi, ale nie wieje do srodka kabiny, podkreslam NIE WIEJE DO KABINY, denereujace jest to jeszcze jak jakas ciezarówka przejedzie kołomnie, regulowalem drzwi na zawiasach aby docisly bardziej, wymienilem uszczelke drzwi, ale nic to nie pomogło, macie jakis pomysł jak to zrobic, mial juz ktos taki prblem, Podrawiam i czekam na odp

Tytuł:
Witam! Albo masz powypadkowe auto i nic nie da się z tym zrobić albo drzwi na zawiasach masz opuszczone-ale to akurat łatwo mozna sprawdzić chociazby po listwach drzwiowych jeśli te były klejone fabrycznie. W balonach które widziałem chociazby na zdjęciach to w połowie z nich widać było ze drzwi zjechały nawet pół centa w dół. DETAL jednak bardzo wazny. Mogę wkleić później fotkę z leno i pokazać jak to wstrętnie wygląda.

Tytuł:

chetnie obejrzał bym fotki jak to wyglada, sprzedawca Suzuki zapewnial mnie ze auto nie bylo bite....

Tytuł:
dodo1988l pisze:
chetnie obejrzał bym fotki jak to wyglada, sprzedawca Suzuki zapewnial mnie ze auto nie bylo bite....

Proszę bardzo:)

Foto 1.

Obrazek

Foto 2.

Obrazek

Na 1 nie dość że opuszczone to jeszcze wygięte.
Na 2 ewidentnie zjechały w dół.

Długo szukać nie trzeba, wystarczy przejrzeć zdjęcia na FORUM i każdy defekt rzuca się w oczy..

Drzwi jeśli są opuszczone nie przylegają do uszczelki tak jak powinny i stąd wkurzający szum rozwijając zawrotne prędkości powyżej 100 km/h:)

Ważne jest też żeby drzwi były dobrze dociśnięte do uszczelki - w oplu np. reguluje sie to ryglem zamka na słupku karoserii..

Pozdrawiam

Tytuł:

regulowałem ryglem zamka na slupku, nawet za bardzo bo teraz drzwi troche weszly dalej, i nic to nie pomogło dalej słychac powietrze, dzrwi maja luzy góra dół, jak to sie reguluje w suzuki, bo w citroenie miałem taka śrubkę,w zawiasie a tu nic nie ma,albo gdzie moge kupic uszczelki drzwi do suzuki na przód, bo z jednej strony mam wygnieciona

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00