Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 01-06-2025, 18:50

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: Jimny JB74
Witajcie,
nazywm się Jacek i mieszkam w Hiszpanii, od 5 miesięcy jestem szcześliwym właścicielem Jimy Pro z 24 roku. Planuje auto przygotować do zabawy w terenie i udziału w różnych imprezach na poziomie rodzinno-amatorskim. Nie mam doświadczenia w terenie a tym bardziej w przygotowywaniu auta seryjnego które ma sobie lepiej radzić. Z tąd mój post aby poradzić się u osób które mają doświadczenie jaki kierunek wybrać. Jest wiele różnych tematów, filmów itd ale tu bardziej chodzi o racjonalne rady i spersonalizowanie oczekiwań.

To mój pierwszy post i nie jestem do końca przekonany czy coś przeoczyłem, na innych forach znam że był koncik to tzw. przedstawienia siebie, plus inny gdzie osoby prezentują swoje projekty, przebudowy. Jeżeli coś pominołem i jest inna opcja rozpoczęcia swojego postu prosze administratora o wskazówki i wrazie potrzeby skasowanie tego posta i zaczne od nowa :D .

W chwili obecnej auto przechodzi tzn. tuning zewnetrzny, czyli audio, snorkel, dodatkowe oświetlenie. Wyciągarka czeka na montaż i praktycznie na tym koniec z podjetych decyzji. Auto ma słóżyć do pokonywania małych odcinków w mieście jako drugi samochód a głównie dawać frajde na wyjazdach z 11 letnim synem.

Potrzebował bym opini jakie wybrać zawieszenie, ma ono być w miare komfortowe jeżdżąc na codzien a zarazem w miare dzielne w terenie / z tego co znalazlem to w tym stylu jest zawieszenie OMP

https://www.sahara4x4.com/b2c/producto/ ... 5-gasolina

w warsztacie natomiast proponuja mi zawieszenie od firmy Pedders

https://dream-fontanilles.com/kit-suspe ... gJUp_D_BwE

Twierdzą że są równie dobre i do tego tańsze. Bardzo bym prosił o opinie a być może o inna opcje.

Sorry za linki z Hiszpanii ale tu nie chodzi o to aby je czytać tylko wskazać konkretny model który wielu z Was dobrze zna.
Pozdrawiam
Jacek

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00