Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 13:55

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Mam problem, jak w temacie. Wycie jest w sytuacji jak samochod kest w ruchu obojetnie czy na biegu czy nie , jest taki buuuuuuu. Sprawdzał mi facet w serwisie i powiedzial ze trzeba zdjac most i wymienic czesci, jak sie nadaje do naprawy , albo kupic uzywane . Dlatego pytanie, gdzie szukac tekiego mostu?? czy ewentualnie moze to byc lozysko tylko , bo jak naciskam mna pedal gazu na biegu , wtedy nie slychac tego buczenia . Jakies sugestie, rady gdzie wymienic w okolicach warszawy?radom?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Objawy pasują do łożyska ataku,musisz znaleźć kogoś kto się na tym zna,bo wymiana nie jest aż tak łatwa jakby się wydawało... :roll:

suzuczka pisze:
Mam problem, jak w temacie. Wycie jest w sytuacji jak samochod kest w ruchu obojetnie czy na biegu czy nie , jest taki buuuuuuu. Sprawdzał mi facet w serwisie i powiedzial ze trzeba zdjac most i wymienic czesci, jak sie nadaje do naprawy , albo kupic uzywane . Dlatego pytanie, gdzie szukac tekiego mostu?? czy ewentualnie moze to byc lozysko tylko , bo jak naciskam mna pedal gazu na biegu , wtedy nie slychac tego buczenia . Jakies sugestie, rady gdzie wymienic w okolicach warszawy?radom?

Cały most zdejmować to przesada.
Trzeba wyciągnąć dyfer i posprawdzać stan żelaza.
Najczęściej kończy się na wymianie łożysk. Jak się długo jeździło z takimi objawami, to może być do wymiany atak z talerzem.
A jak się ma bardzo dużo szczęścia, to wystarczy wyregulować luzy i dolać oleju :)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00