Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 15:58

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam szanonych kolegów. Jeśli się jeszcze nie witałem to witam wszytkich serdecznie.
Mam GV 2002 z silnikiem Peugot i jest jakiś problem że podczas gwałtownego przyśpieszania auto nagle gaśnie a po ponownym zapaleniu świeci się kontrolka silnika. Również mam problem z odpaleniem auta. Zaczęło się od pompy paliwowej (przy zbiorniku) która się zatarła i puściła opiłki w obieg paliwa.
Po wymianie pompy i filtra paliwa oraz przepłukaniu całego układu paliwowego zajechał się zawór wysokiego ciśnienia, który również wymieniłem. Przy okazji został uszkodzony przepływomierz powietrza(wymienoiny). Pompa wysokiego ciśnienia i wtryskiwacze sprawdzone w zakładzie specjalizującym się w ich naprawie. Mechanik który mi to robił rozkłada ręce i tylko kasuje błędy i każe jeździć a po tygodniu sytuacja się powtarza.Może ktoś z szanownych kolegów ma jakieś pomysły.
PROSZĘ O POMOC :?:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie wiem kolego skąd jesteś ale jeżeli masz w miarę blisko do Poznania to mogę polecić fachowca z Poznania który potrafi wiele a w moim przypadku serwis rozkładając ręce wycenił koszt naprawy na 1600 pln bez podania czasu ściągnięcia części a fachowiec naprawił w 10 min za 50 pln od 30 000 km usterka się nie pojawiła

Tytuł:

Niestety do Poznania mam 4 godz jazdy mieszkam w okolicach Kłodzka. Czy Miałeś podobną sytuację? co było?

Tytuł:

szanowni koledzy diagnoza to wtryskiwacze dopiero jutro po 2 tyg odbieram auto i zobaczę czy działa. Mechanik powiedział że to wina paliwa ale mi to coś nie gra bo tankuje na tej samej stacji co służbowe i nic się nie dzieje. Byly problemy z wyciągnięciem jednego wtrysku ale jakiś specjalista przyjechał z hydraulicznym ściągaczem o nacisku 10 ton i wyszedł.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do paliwa to różnie bywa ja tankowałem w kółko na Luk....u(prawie rok) i chwaliłem ile z początkiem zimy mieli nadal letnie paliwo i to z wodą. Wiem bo miałem wykonanie badanie zbiornika. Stacje zmieniłem na inna....i jest dobrze....ale jak długo? tego nie wie nikt....

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00