Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 17-07-2025, 07:57

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

GV 2006 r. Kochani pomóżcie jak wymontować schowek ten na wprost kolan pasażera. Z prawej strony klapy otwartego schowka ułamał się zaczep który trzyma amortyzator - tłoczek sprawiający, że po otwarciu schowka klapa opada powoli. Nie bardzo wiem co zrobić - próbowałem przykleić ten zaczep cud klejem ale niestety urwał się natychmiast. Po lewej stronie klapy schowka jest taki sam zaczep, Myślę, że można tłoczek przenieść na lewą stronę ... ale wpierw muszę wymontować schowek. A może urwany zaczep przykręcić śrubą - wtedy będą musiał zrobić dziurę w klapie schowka po jej prawej stronie tam gdzie ułamał się zaczep do tłoczka. Może ktoś mi coś poradzi.

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Otworzyc schowek i nacisnac rownoczesnie z jego lewej i prawej strony, jak pokazuja strzalki na zdjeciu nr 5, do przejscia ogranicznikow przez ramke schowka...
i teraz juz mozna juz calosc wyciagnac.
https://www.mann-hummel.com/mf_prodkata ... J0Jufp.pdf

Tytuł:

Dzięki serdeczne za poinstruowanie. Własnie urwał mi się ten uchwyt wypust na którt zakłada się kółko tego tłoczka - widoczne wyraźnie na zdjęciu 4. Co z tym zrobić. Przecież jak pojadę do ASO Suzuki za samo patrzenie policzą mi majątek. :-)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00