Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 16-07-2025, 06:58

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam

Mam głośny problem z Vitarką 1.6 ze ściąganym plastikowym dachem, rocznik 94. Dość często, zwłaszcza z rana - "na zimno", podczas jazdy na tylnym napędzie pojawia się (choć to delikatne określenie) bardzo głośny, metaliczny dźwięk, jakby szybkie terkotanie. Dźwięk wydobywa się z pod skrzyni zmiany napędów. Gdy gwałtownie zwolnię albo zatrzymam auto dźwięk kończy się wyraźnym stukiem. Problem w ogóle się nie pojawia gdy auto jest na 4H i ani sposób jazdy, ani położenie skrzyni biegów nie ma na to wpływu(tylko na 1 biegu mi się to nie zdarzyło). Dźwięk pojawia się dosłownie jak chce. Auto było już u znajomego mechanika, a potem w warsztacie i do tej pory sytuacja się nie wyjaśniła.

Może ktoś miał podobny problem? Dziękuję za każdą radę i wskazówkę.

Pozdrawiam !

Tytuł:

mialem podobny problem z dziwnymi dzwiekami i okazolo sie co mnie zdziwilo ze rozsypalo sie łożysko w przednim kole i było tak rozwalone że nie miało znaczenia czy skrecam czy jade prosto. Ten dzwiek dochodzil jakby ze skrzyni biegow,ale okazalo sie ze tak nioslo po aucie. balem sie ze to cos z reduktorem albo skrzynią ale skonczylo sie o ile pamietam na 160zlotych. pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00