Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 12-07-2025, 09:14

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Witam Serdecznie

Jak już wcześniej pisałem, miałem problem z podłogą vitary, temat powoli zamykam. Zdjęliśmy budę z ramy i działamy! Jeżeli ktokolwiek zastanawia się podczas naprawy podłogi czy zdejmować budę, z całej siły polecam aby to zrobić! W moim przypadku po zdjęciu budy okazało się że rama z tyłu też wymaga drobnych poprawek. No ale tym razem ma pytanie dotyczące liftu: Postanowiłem podnieść auto, pytanie tylko czy podnieść budę, tak jak znalazłem na forum ok 5cm, czy przerobić zawieszenie?
Auto przeznaczone do rekreacyjnej jazdy w raczej lekkim terenie, bez ostrego off-roadu - polowania. W dodatku szukam też opon w teren 16" mogą być bieżnikowane tak do kwoty 1200 zł za komplet.

Z góry dzięki za pomoc.

ravs
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak w lekki teren i tylko rekreacyjnie tz "polowania" "ryby" itd to tylko zawieszenie.Nieraz wystarczy tylko założyć wyższe opony z dobrym bierznikiem (mówimy o lekkim terenie) Z tym ze nieraz za wysokie opony wiążą sie z podniesieniem budy... Kwestjia dopasowania opon

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zacznij od liftu zawiasu, wsadzisz wtedy 29". Jeżeli uznasz że to mało to bodylift. Jeżeli chcesz więcej to na tym forum http://suzuki.info.pl/forum/ zostało już wszystko napisane w tym temacie

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00