Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 19-07-2025, 00:34

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość

Witam jestem niestety właścicielem suzuki XL7 , dlaczego niestety ponieważ z tym samochodem są same problemy i nie polecam !!
Wracając do mojego pytania to KOMUNIKATY które zatruły mi życie .
SERWIS TRACTION CONTROL - - Spadł śnieg i nagle się to włączyło wiadomo trakcja kontroli przestała działa ale co za tym idzie skrzynia biegów wskakuje na tryb awaryjni i działa tylko bieg 2 i 5 następnie wyskakuje STABILITY CTRL OFF i szlak mnie już trafia bo nikt nic nie może poradzić .
Moja prośba potrzebuje dowiedzieć się czy ktoś gdzieś podłączył się do komputera tego samochodu i nie mówię tu tylko o OBD . Chodzi o trakcje itd…
Samochód na razie siedzi w salonie suzuki ale Panowie z salonu niestety nie mogą się podłączyć do komputera . CAŁA POLSKA 
Czy ktoś miał już takie problemy ??
[/b]

Tytuł: problemy

witam
miałem tak samo w moim modelu, od razu powiem nie jedz wiecej tym autem bo dalej bedzie postepowac uszkodzenie skrzyni biegów
z dużym prawdopodobieństewm zaieły się dwa elektrozawory w skrzyni biegów, u mnie taka atrakcja skończyła się naprawą skrzyni biegów i wydatkiem 3 tysiecy złoty na remont skrzyni

brak odpowiedniego ciśnienia w skrzyni spowodował spalenie skrzyni i jazdę na lawecie 200 km do domu
:/

ogólnie teraz po remoncie autko smiga ok bez zadnych problemów

ale z serwisu salonowego zmykaj bo tam niewiele powiedza o tym aucie, poszukaj serwisów aut amerykańskich
ja znalazlem w mojej okolicy i powiem tak ze juz jestem kompletnie spokojny o naprawy mojej XL7 :D

jestem z Poznania jakby co

jakbyś miał pytania to pisz, co prawda tez nie mam xl za długo ale co nieco juz o niej sie dowiedzialem
w poznaniu sa przynajmniej dwa serwisy gdzie podłączaja pod kompa i kasuja bledy wiec w razie czego moge pomoc

w razie w tel.602192736

pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziwię się ,że kupujecie tak rzadko spotykane modele samochodów,mało,że problem ze znalezieniem mechanika,to większość części pewnie tylko w ASO ... :roll:

Tytuł:

a ja się dziwię takiemu komentarzowi, bo każdy kupuje to co chce, mnie się podoba ta wersja suzuki, jest dużo lepiej wykonana niż zwykła grand vitara, bo osobiśćie oglądałem w salonie nówkę sztuke i jakoś niepowaliła mnie na kolana,
ta xl7 z koleii ma to coś jak dla mnie, przede wszystkim duuży bagażnik, jak mam teraz 2 dzieci, to auto jak znalazl, jedzie po drogach naszych jak po stole, nic nie stuka, nie puka, a i części to nie problem, mam 2 firmy które naprawiją takie auta i bez problemu cześci są osiągalne i nie są w cale takie drogie
Jak ktoś nigdy nie miał auta z USA lub Kanady to raczej nie powinien się wypowiadać,

ale to moje skromne zdanie, ja tam z mojej suzuki xl7 jestem zadowolony mimo tej miłej przygody ze skrzynia biegów

spalanie na poziomi 14 litrów gazu na trasie mi pasuje , bo moj diesel poprzedni palił 8 litrów czyli licząc koszty wychodzi taniej a o komforcie jazdy nie ma co pisać bo XL 7 to po prostu jezdzaca kanapa, a silnik z 250 konikami potrafi wiele na drodze zdzialac i do wolnych to autko raczej się nie zalicza :D

pozdrawiam
wszystkich posiadaczy Xl7 !!!

Tytuł:

a powiedz mi proszę czy miałeś w standardzie belki do relingów dachowych?
Ja mam XL7 ale własnie ich poszukuję.

Tytuł:

nie niestety nie, ale już coś kombinuje bo są mi bardzo potrzebne :D (ferie i duża rodzina :D)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00