Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 19-07-2025, 11:21

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

w mojej S GV I 2.0 TD 2000r miałem ostatnio problem z bezpiecznikami po założeniu radia (wcześniej wszystko sprawdziłem) radio i zegarek pod radiem przestały działać. Bezpiecznik w radiu był cały wobec tego zacząłem poszukiwania skrzynki z bezpiecznikami w kabinie samochodu. Dla tych co jeszcze nie wiedzą to jest ona pod kierowcą przy nadkolu obrócona bokiem, więc proponuje wcześniej odkręcić plastik maskujący pod kierownicą - ten z schowkiem. Ściągałem różne instrukcje i zaglądałem do tej oryginalnej i w ŻADNEJ nie ma podanej dokładnie tej lokalizacji w raz z tym opisem co na skrzynce. :zly: No i znalazłem bezpiecznik "radio cigar" czyli radio i zapalniczka ale mi zapalniczka działa :roll: natomiast doszło do tego nie działające oświetlenie wnętrza :szok: Postanowiłem sprawdzać wszystkie bezpieczniki których nie mogłem rozszyfrować do czego służą i znalazł się bodajże "DOME" 15A i wszystko działa.
Piszę to po to aby inni którzy bedą mieli podobną przygodę już wiedzieli co trzeba zrobić ;)

Tytuł:

..hehe miałem to samo...tylko mi "DOMA" cały czas sie palił...okazało sie że były źle połączone przewody przy instalacji radia ;)...

Tytuł:
Awatar użytkownika

na pewno było wielu takich jak my ale i wielu też będzie :lol: wiec mają już opis

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
chcę odświerzyć temat gdyż mam problem z palącym się bezpiecznikiem "CIGAR RADIO" Myslałem że zwarcie jest w radiu więc go odłaczyłem .... odłączyłem też zegar i gnazdko zapalniczki lecz wciąż gdy przejeżdżam jakieś dziury bezpiecznik się przepala. (Na postoju wszystko OK , mierzyłem ohomierzem zwarcia nie ma) Może ktoś już wcześniej namierzył gdzie może być przetarty przewód.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00