Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 05-07-2025, 16:09

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość

Witam! Prosiłbym osobę kompetentną o udzielenie odpowiedzi na nurtujące mnie pytania mianowicie:
1) Chciałem wymienić oświetlenie deski rozdzielczej i konsoli centralnej (przyciski nawiewu itp).
Chce wmontować diody LED
PYTANIE: jakie to mają być diody? Czy mogą być takie jak na aukcji w poniższym linku
http://moto.allegro.pl/item301603201_di ... r_led.html
są jeszcze takie w oprawce(czy ona coś specjalnego daje?):
http://moto.allegro.pl/item301707859_za ... ratis.html
Ile sztuk potrzebowałbym do deski rozdzielczej a ile do kokpitu?
Jak dostać się do tych diod?

2) Planuję również zamontować żarówki ale xenon ze światłem białym- mają one oznaczenia od H1, H2 i w góre- które nadają sie do mojej Vitarki?

3) Ostatnie pytanko: Jakie głośniki mogę zamontować na tył (vitara long)
w oryginalne miejsca przeznaczone dla głośników w bagażniku (chodzi mi o średnicę i głębokość).

Uffff wiem, że troche bez sensu te pytanka ale jestem nowicjuszem motoryzacyjnym i nie za bardzo mam skąd takie informacje zaczerpnąć. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Tytuł:

Panowie czy rzeczywiście nikt nie ma tutaj nic do powiedzenia ? HELP!!!

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

hmm nie widzę sensu wymieniania oświetlenia deski, także nigdy tam nie zaglądałem
uważam też, ze nibyxenonowe żarówki to tylko wyrzucanie pieniędzy, także również nie pomogę :lol:

a głośniki z tyłu są nieduże i przykręcone do blachy - zdejmij boczki w bagażniku i zobaczysz, że nic większego tam nie wejdzie.
Żeby wstawić porządniejsze, większe głośniki trzeba by nad tym popracować trochę.

pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

koziou pisze:
hmm nie widzę sensu wymieniania oświetlenia deski, także nigdy tam nie zaglądałem
uważam też, ze nibyxenonowe żarówki to tylko wyrzucanie pieniędzy, także również nie pomogę :lol:

a głośniki z tyłu są nieduże i przykręcone do blachy - zdejmij boczki w bagażniku i zobaczysz, że nic większego tam nie wejdzie.
Żeby wstawić porządniejsze, większe głośniki trzeba by nad tym popracować trochę.

pozdrawiam

Ja u siebie zrobiłem tak: deska podświetlana na niebiesko - efekt super!
jeśli chodzi o car audio - to z przodu fabryczne głośniki poszły na półkę, a w ich miejsce wstawiłem takie za 140 zł para - grają super i nie harczą!!!
W tył wsadziłem głośniki basowe - po wyrzuceniu oryginalnych - i... kiszka. Nie było takiego basu jak bym chciał :( . Ale, dokupiłem wzmacniacz i suba i zapodałem na tył i teraz jak przyłoję basem to mi tylna klapa podskakuje 8) Oczywiście na codzień tak nie mam bo po co, ale jak coś to se włączam i jest mjodzio :P .
Jak coś to na priva mogę zdjęcia podesłać co i jak.

Tytuł:

Hmmm niebieski powiadasz? No a jak się dostałeś do tych diod ? Mógłbyś podać przykład z aukcji na allegro jakie diody pasują? Chętnie obejrzę zdjęcia więc proszę o przesłanie! POZDRAWIAM!

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bellator pisze:
Hmmm niebieski powiadasz? No a jak się dostałeś do tych diod ? Mógłbyś podać przykład z aukcji na allegro jakie diody pasują? Chętnie obejrzę zdjęcia więc proszę o przesłanie! POZDRAWIAM!

Dostałeś zdjęcia?

Tytuł:

Nie. hmm :) wyślij jak możesz na ten : pachaczw@yahoo.pl

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00