Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 24-06-2025, 21:43

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

@A&B: Opisujesz trzy rozne problemy, z ktorych pierwsze dwa nie naleza do tego watku:

1. Na temat tej kontrolki i filtra czastek stalych sie nie wypowiadam, bo nie mam doswiadczenia z DPF i dieslem.

2. Woda wyplywa, a raczej jest wydmuchiwana z nawiewu, a to oznacza ze masz niedrozny odplyw kondensatu z klimatyzacji.
Powinienes odnalezc koncowke rurki odprowadzajacej kondensat za zewnatrz i ja udroznic.
Sadze ze w GV powinna wychodzic przez scianke grodziowa do komory silnika.
Temat byl juz na pewno tutaj poruszany, wiec proponuje uzyc funkcji "szukaj".

3. Takie zachowanie akumulatora wskazuje moim zdaniem na jego "smierc kliniczna" tzn. zwarcie wewnetrzne w ktorejs z cel i jego ladowanie juz praktycznie niczego nie zmieni.
Jesli rano, po calonocnym ladowaniu odpalisz, to bedziesz mial sporo szczescia, jesli po pracy wrocisz do domu, bo bedzie tylko krotko trzymal niezbedne napiecie, od kilku godzin do maksimum 2 dni... tyle z mojego doswiadczenia.
Szkoda czasu i nerwow, trzeba kupic nowy.

Tytuł:

Akumulator jest japoński, z naklejkami japońskimi co oznacza że pewnie ma już 7 lat (mam 2005 rocznik auta). Albo mi sie wydaje albo z boku jest wybrzuszony lekko. Akumulator jest obsługowy i dostrzegłem że co prawda cele sa zalane ale poziom pod 5 koreczkami jest niski, a pod 6 jest ponad normę.
Opisałem wszystkie problemy bo byc może padajacy akumulator miał na nie wpływ. Skorzystam z rad i poszukam odpowiednich tematów.

jest źle zabudowana wkładka kluczyka....trzeba odkręcić śrube z boku drzwi i na nowo ją wsadzić...tzn żeby przedłużacz nie opadł przy wkładaniu....i po sprawie

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00