Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 14:04

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam kupilem w wekende vitare w dosc slabym stanie ale szukalem czegos niedrogiego z napedami iwyzszym zawieszeniem w gazie zeby dojezdzac do pracy.powoli sie biore za doprowadzanie jej do stanu ale nie dokonca sie znam na tym wszystkim wiec prosze o pomoc.
A chodzi o to:
- gdy zdjemem kolo przednie i zlapalem za tarzcze wyczuwam luz (tzn . Rusza sie tarcza razem z tym sprzegielkiem) v przypuszzcam ze to lozysko.
Jako to naprawic ile kosztuje i czy ciekie to do zrobienia? Czy jak odkrece to sprzeielko to czy cos sie tam rozsypie?
- po zdjeciu tylnego kola i zdjeciu bebna. Widac ze cos sie poci... Wg. Mnie jest to pocenie z centralnej czesci czyli hyba z mostu ?jakis oring? Uszczelniacz? Wiecie co to?

Auto :
Suzuki vitara 1.6lpg. Z 1990 r

A i po czym i jak poznac gdzie auto bylo skaldane czy hiszpania czy japonia?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Vitarowa biblia po polsku http://suzuki.info.pl/forum/ I wiesz co i jak zrobić żeby było wyżej niż jest :]

Awatar użytkownika

reaper pisze:
A i po czym i jak poznac gdzie auto bylo skaldane czy hiszpania czy japonia?

Po numerze VIN na przyklad, pierwsze trzy litery wskazuja na kraj produkcji:

JSA = Japonia
VSE = Hiszpania

... tyle na temat samochodu, ale prosze przy okazji o staranniejsza pisownie, bo tego nie da sie czytac.
Nie wiem, czy piszesz tak szybko, czy tylko "walczysz" z klawiatura, ale przy takiej ilosci "literowek" pewnie nie kazdy ma ochote czytac do konca.
Przed wyslaniem posta mozna go przeciez przeczytac i skorygowac, nawet po wyslaniu mozna jeszcze przeprowadzic korekte, ale... trzeba wykazac odrobine dobrej woli.

Tytuł:

Ale dobrze podejrzewam? Jestem nowy i dotego zupelnie zielony w tym temacie. Bo auto ktore ma. Procz vitary(od wekendu) to honda preluda posadzona do ziemi wiec zupelna przeciwnosc vitary:p hihi

A takz ciekawosci jest jais tani sposob na podniesienie w vitarze zawiechy? Bo wiem ze w samuraju najszybszy i najlatwiejszy sposob to. Przespaanie mocowan na mostach do montazu resorow piorowych

Tytuł:

Wiec przepraszam za ortografie i postaram sie pisac jak nalezy( chociaz literowo bo pisze na telefonie i niestety nie bardzo mam wszystkie znaki)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00