Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 18-07-2025, 16:50

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

U mnie jest ten sam silnik J20A ale w SX4 z USA - najtańśza sonda dedykowana z kostką to ok 150-200$ . Bosh nie ma nawet w katalogu tego - gdyby byla to ok 50-100$ by kosztowala pewnie - jak to Bosha.

Do mojej sondy nikt nie potrafi sie podpiąć - KME pokazuje stala wartosc 2.91. Jak podlaczam miernik z masą samochodu - 2.91V, jak masę biorę z masy sondy - 0.35V. Żadnej oscylacji.

ELM nie wykrywa sondy nr 1. Wykrywa sondę 2. PSMSCAN wykrywa obie ale bez wskazań. Oczywiscie interesuje mnie bardzo jakie są jej wskazania ale w żaden sposób nie moge tego zrobić. A do serwisu tylko z ciekaweosci nie chce mi sie jechac i wydawać 100 za podpiecie pod komputer.

Po wielu opisach itp możliwe że jest to sonda szerokopamowa z przesuniętym potencjalem masy.

Ale chyba troche OT sie zrobil .

A co do LTFT - trzeba sprawdzić w specyfikacji serwisowej jakie wartosci dopuszcza producent - albo inaczej - w jakim zakresie mogą sie mieścić - nie jest powiedziane że zero to ta prawidlowa wartosc. Czesto podana jest rozpietosc -25 - +25 - szczególnie amerykańskie marki to lubią.

moja sonda ma oznaczenia:
80J0
DENSO
211200-4540
12H09
nadruki na niej.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00