Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 05-07-2025, 23:37

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: tylna lampa
Awatar użytkownika

witam
kto wyciągał tylne lampy-co tam trzyma oprócz tych dwóch śrub,bo nie chcę coś urwać muszę sprawdzić żarówkę od przeciwmgielnego

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Użyj szukajki. Temat był opisywany, Jest jeszcze instrukcja obsługi.

Tytuł: Re: tylna lampa

szunaj pisze:
witam
kto wyciągał tylne lampy-co tam trzyma oprócz tych dwóch śrub,bo nie chcę coś urwać muszę sprawdzić żarówkę od przeciwmgielnego

Ponieważ ja także szukałem odpowiedzi na to pytanie i nie znalazłem to postanowiłem napisać jak sobie poradziłem z wymianą żarówki w Suzuki SX 4 - Żarówki po prawej stronie w reflektorze zespolonym.

Po tym jak udało mi się nie bez problemów odkręcić dwie śruby od tylnego światła należało mocno i energicznie, ale bez przesady pociągnąć do siebie całe światło (tak jakby je wysunąć do siebie z zaczepów). Nie ruszajcie na boki to nic nie da. Po prawej stronie są takie dwa cycki okrągłe, na które wsunięta jest lampa w lampie są dwie dziury, w które wsuwa się te dzyndzle.

Zanim do tego doszedłem minęło sporo czasu, ale światło pozycyjne zostało wymienione tzn. żarówka. Swoją drogą nie wiem co za inteligent taki sposób montażu wymyślił.

Ponieważ nie znalazłem nigdzie tego to także napiszę, że światło pozycyjne w Suzuki SX 4 ma żarówkę P21W5 to ważna wiadomość bo w instrukcji się tego nie wyczyta.

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Cytuj:
nie znalazłem

:roll:
Jest taki dział "Oświetlenie", a w nim różne tematy o lampach, np.:
viewtopic.php?t=3946

Instrukcja dołączona do samochodu też pokazuje jak to zrobić, chociaż niezbyt przejrzyście.

Cytuj:
bo w instrukcji się tego nie wyczyta

Instrukcja obsługi, strona 12-3:
Światła pozycyjne tylne: P21/5W.
:czyta:

Tytuł:

Avalanche pisze:
Cytuj:
nie znalazłem

:roll:
Jest taki dział "Oświetlenie", a w nim różne tematy o lampach, np.:
viewtopic.php?t=3946

Instrukcja dołączona do samochodu też pokazuje jak to zrobić, chociaż niezbyt przejrzyście.

Cytuj:
bo w instrukcji się tego nie wyczyta

Instrukcja obsługi, strona 12-3:
Światła pozycyjne tylne: P21/5W.
:czyta:

Super że dałeś z fotami sam sie zastanawiałem czy ze swojej walki fot nie dać. Wcześniejszy kolega nie podał linka, a na tym forum naprawdę ciężko jest coś znaleźć jak się tu dzień w dzień nie siedzi. Wyszukiwarka pomimo wpisywania 20 różnych hasłem nie znalazła mi tego tematu, ale dzięki.

Tytuł:

Ja sobie pomogłem małą dźwignią od "przodu" lampy, tzn. od strony drzwi. Jako dźwigni użyłem takiej plastikowej szpatułki które były w Lidlu do wyskrobywania fug silikonowych. Jest plastikowa ale jednocześnie dość sztywna. Kupiłem ją do rozbierania tapicerki i zdejmowania tych alu listew na konsoli.
Swoją drogą zbieram się do kupna zestawu plastikowych "łyżek" do tapicerki, bo mam metalową łapkę do nitów i zatrzasków i świetnie się tym pracuje, jednak trzeba uważać na lakier. :ok:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00