szunaj pisze:
witam
kto wyciągał tylne lampy-co tam trzyma oprócz tych dwóch śrub,bo nie chcę coś urwać muszę sprawdzić żarówkę od przeciwmgielnego
Ponieważ ja także szukałem odpowiedzi na to pytanie i nie znalazłem to postanowiłem napisać jak sobie poradziłem z wymianą żarówki w Suzuki SX 4 - Żarówki po prawej stronie w reflektorze zespolonym.
Po tym jak udało mi się nie bez problemów odkręcić dwie śruby od tylnego światła należało mocno i energicznie, ale bez przesady pociągnąć do siebie całe światło (tak jakby je wysunąć do siebie z zaczepów). Nie ruszajcie na boki to nic nie da. Po prawej stronie są takie dwa cycki okrągłe, na które wsunięta jest lampa w lampie są dwie dziury, w które wsuwa się te dzyndzle.
Zanim do tego doszedłem minęło sporo czasu, ale światło pozycyjne zostało wymienione tzn. żarówka. Swoją drogą nie wiem co za inteligent taki sposób montażu wymyślił.
Ponieważ nie znalazłem nigdzie tego to także napiszę, że światło pozycyjne w Suzuki SX 4 ma żarówkę P21W5 to ważna wiadomość bo w instrukcji się tego nie wyczyta.