Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 10-07-2025, 16:50

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Suzuki: SX4
może takie http://www.ipmart.com/main/product/In,D ... rod=319412

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam właśnie takie. Kombajnik pracuje już dwa lata w samochodzie i wszystko pracuje bez zarzutu. Mogę polecić tego chinolka ;) .
Obrazek

Tytuł:
Awatar użytkownika

SX4ever pisze:
a teraz nagle bylbys gotow wydac kupe szmalu na nowe radio do starego auta... :szok: Jak dlugo zamierzasz nim jeszcze jezdzic?

Moje SX4 ma 5 lat, 115 tyś. km przebiegu i nie wymaga żadnego serwisowania poza przeglądami -- więc mam nadzieję że jakieś 3-4 lata jeszcze nam posłuży :)

Tytuł:

Witam.
Podłączę sie do tematu bo właśnie zamontowałem w swoim sx4 emulator zmieniarki.
Dzięki koledze macioo , (ukłony) który na priva opisał mi co i jak zrobić po kolei mogę stwierdzić że montaż tego pudełka jest bajecznie prosty a efekt zadowalający. No w każdym razie na tyle na ile pozwalają fabryczne głosniki a tu "szału wielkiego ni ma"
Porównałem to z transmiterem a właściwie nie ma co porównywać bo transmiter to szajs i tani śmieć.
Zmieniarką można sterować z kierownicy i to jest najfajniejsze. Mamy do dyspozycji usb, wejście na karte SD i aux więc i telefonik z muzą można podłączyć.

Duży panel navi zamiast radia to fajna rzecz ale nieco droga bo około 2 tys i jestem ciekaw czy tam sie da automapę wdusić ???

Wszystkim którzy chca mieć w swoim sx4 wejscie na usb polecam emulator - 300 zł , pół godziny montażu i już można być bohaterem w swoim samochodzie .....

Tytuł:

handy100 pisze:
fabryczne głosniki a tu "szału wielkiego ni ma"
.

Cieszę się że mogłem pomóc :D
Jak już zacząłeś, to polecam dokończyć hehehe... Trochę maty bitumiczno-aluminiowej z allegro, dwa głośniki (każdy jaki kupisz, bedzie lepszy niż to badziewie fabryczne), wywalić tą charkoczącą folię, wymienić głośniki (choćby tylko z przodu) wykleić pianką blachę, zamiast folii dać matę i poprawa znacząca! 8)
W jakieś super-hiper glośniki niema się co pakować, bo to radio ma cieniutki wzmacniacz i "głębokich aksamitnych" basów się nie wyciągnie, ale daje się słuchać.
Pozdrawiam

Tytuł:

Hmm.....
Propozycja ciekawa, zwłaszcza że w moim sx4 jest radio Clariona, więc nie takie znowu ostatnie. Jak znajdziesz trochę czasu to napisz jakie głośniki kupiłeś na alledrogo i opisz w trzech zdaniach jak zdjąć tapicerke drzwi żeby czegoś nie uwalić. Z góry dziękuję
Pozdr.

Tytuł:

Głośniki kupiłem w Mediaexpercie, żadne cuda, jęśli się nie mylę, to Blaupunkty. Jedyne na co musisz zwrócić uwagę, to to żeby nie były zbyt głębokie, bo będą przeszkadzać w opuszczeniu szyby. Jako dystanse wykorzystałem te stare głośniki (gdzieś jest mały manual, albo na tym forum albo na tym drugim suzuki), tylko do tego się nadają :lol:
Tapicerkę zdejmuje się banalnie prosto.
1. Lekko ciągnąc, zdejmij ten trójkącik przy lusterku
2. Pod zaślepką w korytku do zamykania - śrubka
3. Pod zaślepką przy klamce - śrubka (do tych zaślepek najlepiej użyć cienkiego 2mm wkrętaka, żeby nie haratać ich)
4. Zaczynając od rogu przy dolnym zawiasie (łatwo podważyć) z wyczuciem pociągnąć i po kolei wyciągać zatrzaski (zdejmowałem kilkanaście razy i nic nie urwałem ,chociaż byłem przygotowany i miałem kilka spinek).
5. WAŻNE po odpięciu delikatnie odepnij wtyczki od "gwizdka" i sterowania szyb, siedzą dość mocno i są na "zatrzask" który trzeba wcisnąć.
I to by było na tyle. 8)
PS
Przy składaniu, zwróć uwagę na górną krawędź panelu, czy weszła na swoje miejsce. W ASO z tyłu wcisnęli na siłę, nie tam gdzie powinni i brzeg plastiku był pofalowany (co mnie wkurzało, bo myślałem, że zdeformowali go nieumiejętnie rozbierając. Dopiero przy rozbieraniu przodu jorbnąłem się o co kaman i złożyłem jak należy (dwa lata się wkurzałem prawie).
PS2
manual viewtopic.php?t=1033

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 0.8.jQxM20
Mam dopiero miesiąc nowego sx4 crossa i chciałbym wymienić na takie radio
czy może ktoś próbował zamontować takie "cudo" czy tracę gwarancję na samochód

Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Jest podobny temat, poszukaj na forum.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+01:00