Ja montowałem ze dwa lata temu. Na początku próbowałem z oryginalnym, czyli szukać przycisków, zwijacza itd, ale sprawa stanęła na tym, że 1,6 107km chyba w ogóle nie miało opcji tempomatu, więc zapewne niema możliwości uruchomienia go. Potem szukałem uniwersalnego. Są takie dostępne w PL, ale cena (wtedy) wynosiła 1600PLN, więc jak dla mnie grubo przesadzona. Ostatecznie dorwałem uniwersalny używany, zdemontowany z innego auta za 400PLN. Cena dobra, ale znalezienie tego, to był wyczyn. Ten co tu kolega podlinkował tez nie tani, ale i tak znacznie lepiej niż 1600. Ciekawa opcja. Pytanie tylko, czy posiada jakąś homologację. Dla niektórych, kwestia legalności może mieć znaczenie. Patrząc pobieżnie, nie zauważyłem żeby coś o tym pisali... ale może nie zauważyłem. Nie wiadomo czy masz polifta, czy przed, bo nie podałeś, ale jeśli polift, to może jest opcja oryginalnego tempomatu, bo tam już inny sterownik siedzi. Modułów żadnych nie potrzeba, bo to już jest w ecu, tylko przyciski, okablowanie (jeśli niema) i ewentualnie włączenie funkcji w ecu. Jeśli będziesz szedł w kierunku uniwersalnego, to producent tego o którym ja pisałem, jest z Holandii. A skoro tam bywasz, to może znalazłbyś go tam w lepszej cenie. Te na pewno mają homologację.
|