Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 20-06-2025, 22:51

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Kraków

4.VI. br

Na dzień dzisiejszy dywaniki i ledwo z łaski immobil. Ale samochód kupiony stojący na parkingu.

cóż - popyt/podaż ...

Tytuł:
Awatar użytkownika

wytargowałeś immobiliser który jest seryjnie w aucie? ;)

nie chodziło ci przypadkiem o jakieś dodatkowe odcięcie :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mulder pisze:
Kraków
4.VI. br
Na dzień dzisiejszy dywaniki i ledwo z łaski immobil. Ale samochód kupiony stojący na parkingu.

Czy możesz zdradzić, który to krakowski salon jest taki twardy w negocjacjach ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Japan Motors - ul. Wielicka - Kraków

Samochód jest japoński i sobie stał na parkingu. Jest to GLX z "japońskimi" dodatkami: MP3, automatyczna klimatyzacja, skorzana kierownica, el. szyby z tylu (tak jakby mi to bylo do szczescia najbardziej potrzebne...)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
GLX z "japońskimi" dodatkami: MP3, automatyczna klimatyzacja, skorzana kierownica, el. szyby z tylu (tak jakby mi to bylo do szczescia najbardziej potrzebne...)

O elektrycznych szybach wiedziałem... ale o automatycznej klimie i skórzanej kierownicy w "japońskim" GLX pierwsze słyszę :szok:

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Też oglądałem GLXa (bez alufelg) z Japonii i miał automatyczną klimę.

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to ciekawe... 8)

Zamawiałem auto (GLX Japan), zakładając, że ma klimę manualną (dziwny jestem, ale taką wolę!) i boczne poduszki (taką wersję wtedy podawał na swojej stronie Samar, a i w salonie oraz w SMP nieoficjalnie potwierdzano).

Zaraz potem poduszki poszły się paść, co jakoś przełknąłem...

Teraz pojawia się bonus w postaci klimy automatycznej (hmmmm...) i skórzanej kierownicy (to akurat może być).

Mam nadzieję, że bez extra dopłaty...

Aż się boję, co jeszcze temu autku dodadzą/odejmą zanim je odbiorę ;)

* * * * *
EDIT: jestem po rozmowie z "moim" salonem, auto jest już przypłynięte, więc podaję wersję oficjalną, gdyby ktoś był zainteresowany: GLX z Japonii ma skórzaną kierownicę i manualną klimę, poza tym pare innych, znanych wcześniej róznic w stosunku do Węgra; automatyczna klima i przyciemnione szyby z tyłu to jednak GS.

Ostatnio zmieniony 06-06-2007, 12:37 przez WiS, łącznie zmieniany 1 raz.

Tytuł:

Witam !

SX-a negocjowałem w marcu, odbierałem w kwietniu ( salon Max-Usługa w Olsztynie). Na wstępie zostałem bardzo uprzejmie zresztą poinformowany, że o upustach finansowych nie ma mowy. To chyba taka polityka firmy. Nawet w jakimś oficjalnym tekście Suzuki wyczytałem deklarację, że nigdy nie będziemy narażeni na okoliczność, że "nasz sąsiad" kupił własnie taniej bo była promocja.
Natomiast od razu zadeklarowali "gratis" gadżety. Mnie się dostało: autoalarm z montażem, dywaniki, gumową wanienkę do bagażnika (banalna rzecz ale bardzo przydatna), śruby antykradzieżowe do kół.

Tytuł:

W ubiegłym tygodniu zamówiłem w Warszawie SX4 z napędem 4x4. Troszkę z drżeniem serca, bo muszę przyznać, że to będzie... mój pierwszy samochód :)

Termin dostawy wrzesień-pażdziernik. Nie wytargowałem zbyt wiele: autoalarm z montażem, dywaniki, śruby do alufelg i czapeczki z logo ;)

Niestety moja znajomość zagadnień motoryzacyjnych jest bardzo znikoma - na szczęście obsługa w salonie była bardzo sympatyczna, więc jakoś wszystko poszło bezboleśnie.

Tytuł:

Witam, pierwszy post ^^;

W Japan Motors przy trasie torunskiej faktycznie piekelnie cokolwiek wywalczyc. Ale po ostatnich pomyslach z odejmowaniem relingow z podstawowego wyposazenia GS 2WD, panowie sprzedawcy sa o wiele bardziej ulegli. Udalo mi sie na razie wywalczyc listwy boczne (za bagaznik podziekowalem). Mam nadzieje wywalczyc co najmniej jeszcze wycieraczki i ze dwie smycze :)

Co do SX4 GS 4WD na benzynie , to jak poprosilem o zamiane z GS 2WD na 4WD to mi powiedziano ze samochod listopad/grudzien >:/ Jaja normalnie...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Vejitta, czy masz na mysli te listwy ochronne na drzwiach i zderzakach, które są w 4WD, czy chodzi o jakieś inne listwy ? Salon w Chorzowie spóźnia się z dostawą mojego SX-a 2WD (już 2 tygodnie minęły od terminu na umowie) i chciałbym też coś wywalczyć za zwłokę :szalony:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja myślałem , że już po sprawie i masz auto a Ty piszesz "chciałbyś......"Moja skromna rada Ty już powinieneś dawno ewentualnie musisz już walczyć o rekompensatę i to bez litości.Co prawda nie znam treści Twojej umowy, ale jestem przekonany , że klient powinien w tym przypadku wygrać.Powodzenia!

Tytuł:

Shadow pisze:
Vejitta, czy masz na mysli te listwy ochronne na drzwiach i zderzakach, które są w 4WD, czy chodzi o jakieś inne listwy ? Salon w Chorzowie spóźnia się z dostawą mojego SX-a 2WD (już 2 tygodnie minęły od terminu na umowie) i chciałbym też coś wywalczyć za zwłokę :szalony:

Chodzi mi o listwy oslonowe na drzwiach i zderzakach (z przodu nad swiatlami przeciwmgielnymi, z tylu pod odblaskami). Ale w 4WD o ile wiem sa one tylko na drzwiach.

Swoja droga w tym miejscu chcialbym opieprzyc Japan Motors za totalne zlewanie klienta. Po akcji z relingami juz powinienem powiedziec zeby sp***dalali, bo o zmianie specyfikacji wiadomo bylo juz w pierwszych dniach maja a ja dowiedzialem sie w momencie wskazania mi auta palcem (koniec czerwca) :zly: Dobrze ze to nie byl silnik. Jak dla mnie to razacy brak kompetencji i profesjonalizmu.
Ogolnie komunikacja na linii klient - sprzedawca faktycznie nie istniala w moim przypadku. Prosze zeby mnie poinformowac jak wstepna wplata wplynie na konto - nie informuja, prosze zeby mnie poinformowac od razu jak samochod dotrze - nie informuja, prosze zeby mnie poinformowac jak kasa wplynie na konto - [cenzura], prosze mnie poinformowac czy i kiedy moge sie spodziewac listew bocznych - [cenzura] po raz drugi, prosze do mnie oddzwonic z informacja kiedy moglbym sie spodziewac listew oslonowych przednich i tylnych - [cenzura] po raz trzeci. Na poczatku myslalem ze to po prostu moj sprzedawca jest tak zabiegany, ale okazuje sie ze jest tam wiecej osob, ktore maja (mam nadzieje) wrodzona skleroze :/

Sorki, za wyklad, ale juz po tych glupich listwach przod/tyl nie wytrzymalem :( Gorzej niz w PRLu...

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
Ten salon ma taką opinię, że powinieneś był wybrać się od razu do innego i tam załatawiać wszystko.
Nasz lokalny jest ogólnie w porządku; komunikacja z klientem kuleje, ale w końcu coś dociera, pracownicy są przeważnie pomocni. Pewnie tak, albo i lepiej, jest tez w innych salonach, nawet w W-wie.

Jeżeli chodzi o listwy ochronne, to pewnie myślisz o tych na narożnikach zderzaków? Są w katalogu akcesoriów (990E0-79J59-00) jako 4 elementy (tył i przód).

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak tylko wspomnę, że na obiecany bagażnik czekam do dzisiaj ... :?

Tytuł:
Cichy obiecali Ci bagaznik czy belki mocujace ?!

Swoja droga ja mialem dostac w ciagu 5 dni a dopiero po mailu do zarzadu Dealera z zazaleniem na dzialanie SMP+dealera dostalem odpowiedz oraz informacje ze moge odebrac obiecane belki (w zamian za brak relingow).

Pozdrawiam.

Tytuł:

ja dostalem bagaznik tak jak powiedzieli czyli w przeciagu 7 dni bo tyle potrzebowali na sprowadzenie z magazynu...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Miałem wyraźnie powiedziane, że BAGAŻNIK. Jutro bede atakował dilera, dziś jedynie dowiedziałem się, że Pan który mnie obsługiwał już tam nie pracuje. Ale ów bagażnik był ustalany z prezesem tamtejszym, wiec on jakby co będzie wiedział, o co biega. Mam taką nadzieję.

Tytuł:

Pozdrawiam ponownie
Odebrałem już wczoraj swoje autko w salonie Suzuki - Japan Motors w Chorzowie (swoja droga Dr.Bunsen ma nosa z tymi Katowicami) W cenie autka miałem, tak jak mówiłem: autoalarm, czujniki cofania, dywaniki, chlapacze i podłokietnik. W dość dobrej cenie zakupiłem także śruby zabezpieczające i matę do bagażnika. Razem ok 200 PLN. Zamówiłem już także pokrowce na fotele (będą uszyte) cena ok 230 PLN
Ostatnio podniósł się rwetes z mojego powodu więc niedowiarków zapraszam - spotkamy się na kawie i dam do wglądu papiery :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Straż pożarna to znaczy Bright Red ? Zapodaj fotki :):):) Nie widziałem prócz swojego żadnego innego czerwoniaka, a 4x4 interesuje mnie szczególnie :)

Tytuł:

Dokładnie ten kolor ;) Mój brat powiedział, że brak mu tylko drabiny i "sikawki" i byłby komplet... ale wg mnie jest OK. Na razie mam tylko kilka fotek zrobionych K750 więc jakość zdjęć nie najlepsza ale za to tuż obok dla porównania postawiłem Freelander'a więc można sobie porównać gabaryty :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak to niektórzy krzyczą , foty,foty ;)

Tytuł:

Właśnie szukam kabelka co by podłączyć telefon do komputera ale gdzie on jest???

Tytuł:
Awatar użytkownika

Vejitta pisze:
Chodzi mi o listwy oslonowe na drzwiach i zderzakach (z przodu nad swiatlami przeciwmgielnymi, z tylu pod odblaskami)

Dzięki za info Vejitta.

Iron pisze:
Ja myślałem , że już po sprawie i masz auto...

Niestety nie mam jeszcze auta :placze: . Lecą sobie w kule. Ale, jak tylko odbiorę, to na pewno napiszę na forum i dam znać, czy i co utargowałem.

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tak, jak obiecałem, piszę co udało mi się utargować.

1. Darmowy autoalarm i dywaniki gumowe (utargowane w trakcie zamawiania)
2. Darmowy przegląd po 1000 km (o wartości 500zł - przynajmniej tak zapewniał sprzedawca) za dodatkową zwłokę.

Niestety ciężko wynegocjować coś więcej, ale i tak jestem zadowolony :D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00