Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 24-06-2025, 22:01

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ogrzewanie.

Ogrzewanie, jak działa w waszych lianach? W mojej (1.6) po trzech kilometrach powiedzmy coś grzeje.Poprzednie moje auto (bez klimy)grzało lepiej.

Tytuł:

Może miałeś elektryczne wspomaganie ogrzewania?

Jeśli chcesz mieć szybciej możliwość nagrzania samochodu tak, jak lubisz, to daj mu szansę dogrzać układ i nie używaj z marszu ogrzewania na full, bo silnik będzie dodatkowo wychładzany i później osiągnie temperaturę pracy :idea:

A jeśli nadal uważasz, że grzeje zbyt wolno, to sprawdź działanie termostatu/ów /nawet nie wiem, czy Liana ma jeden, czy może dwa :roll: /

Tytuł:

To nawet nie chodzi że grzeje słabo tylko potrzebuje dłuższego przejechanego odcinka by ogrzewanie było wydajne. Poprzednie moje samochody tak to nazwę grzały szybciej,nie miały dogrzewania elektrycznego. Na przykład corolla 1998r 1.4 bez klimy. Miałem znajomego z takim samym modelem corolli z klimatyzacją i kiedyś się zgadało że w tym autku nie jest zachwycony ogrzewaniem,ja wręcz przeciwnie. Liana nadrabia grzanymi fotelami więc nie jest źle, ciekawi mnie jednak czy istnieje jakiś związek w grzaniu w autach bez i z klimą. Mam kolegę z vectrą , zmienił na vectrę z klimą i ma podobne spostrzeżenia.(są to nie najnowsze modele)

Tytuł:

Związek jest taki, że w autach z klimatyzacją zawsze pierwsza jest chłodnica klimy a więc teoretycznie powinny się nagrzewać szybciej, bo powietrze słabiej obiega silnik i chłodnicę silnika :P

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00