Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 24-06-2025, 21:54

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Witam
Nabawiłem się dzisiaj podczas parkowania niefajnego wgniota w bocznej części przedniego plastikowego zderzaka. Nie przeszkadza to oczywiście w jeździe ale w znaczący sposób narusza moje poczucie estetyki. Czy coś takiego można wyciągnąć, wyprostować lub wyklepać bez wymiany całego zderzaka ?. Wydaje mi się że można by ten wgnieciony profil "wypchnąć" od srodka ale nie mam pewności czy wróci do poprzedniego kształtu a poza tym nie ma bezpośredniego dostępu do tego elementu od spodu. Czy można to zrobić we własnym zakresie czy lepiej jechać gdzieś do serwisu ? Czy demontaż przedniego zderzaka będzie w takim przypadku konieczny i czy jest to bardzo skomplikowane w Lianie ? W jakiej kwocie może się zamknąć taka naprawa ?
Z góry dziękuję za pomoc.

Tytuł:

Jest wiele warsztatów, prowadzących specjalistyczne naprawy elementów plastikowych i tam radzę Ci się zwrócić o pomoc.
Cytuj:
Wydaje mi się że można by ten wgnieciony profil "wypchnąć" od srodka

Nie polecam, byś zabierał się do tego sam a zwłaszcza przy niskich temperaturach - a jeśli już to w ogrzewanym garażu i po uprzednim, solidnym rozgrzaniu miejsca uszkodzenia i najbliższych części elementu :idea:

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00