Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 17-06-2025, 15:44

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: antena

Witam serdecznie. Czy ktoś zna oznaczenia typu anteny radiowej dachowej w Ignasiu (r.prod. 2006). Złamałem ją przy podstawie podczas odśnieżania dachu. Oglądałem podobną w sklepie a 15 PLN, ale była inna (wkręcana). Zdjęcia w sklepach internetowych nie pokazują takich szczegółów jak mocowanie, więc bez pomocy nie chciałbym ryzykować. A może lepiej poszukać w Norauto ?

Tytuł: antena

Jeszcze raz ponawiam prośbę o typ anteny. I przy okazji przestrzegam przed nieuczciwym sklepem Car Audio "Skalik" z Mikołowa (są też w internecie). Przez telefon potwierdzili posiadanie na składzie anteny do Ignisa. Po czym na miejscu okazało się, że nie mają ale mogą mi przerobić (koszty) na inną. Typowe myślenie cwaniaczka z dawnej epoki. Szkoda czasu i benzyny.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj
Możesz poszperać w innych modelach: Swift, SX4 a ponadto sprawdź Subaru Justy III. Tam podejrzewam prędzej znajdziesz. W sumie jak wpisuję w googlach "Subaru Justy III antena" to trochę tego znajduje (kompletnych zestawów). Poczytaj szczegóły może znajdziesz identyczną.
Pozdrawiam

Tytuł:

Dzięki Marcin za wsparcie. Niestety stoję dalej w miejscu co do Ignisa, choć moja wiedza o antenach UKF trochę wzrosła. W Polsce jest 2 producentów: w Białogardzie i w Wodzisławiu Śl., niestety oferowane tam anteny nie pasują. Wszystko, co mają sklepy pochodzi od nich lub od jeszcze jednego włoskiego producenta (głównie Fiat). Reszta na Allegro (używane baty) to chyba z kradzieży. Akurat w tej ostatniej branży przeważają wyroby dla firmy z 2-literową nazwą. Co do zagranicznych aukcji to wolałbym nie (brak obycia, język itp.). Pozostaje mi przeprosić się z serwisem (wrrrr) albo jakaś własna mała przeróbka. Nawiasem mówiąc radio teraz (bez anteny) właściwie gra bez zmian, tzn. sama instalacja jest chyba kiepska (coś gdzieś na jakimś forum o Ignisie też czytałem) - więc może niepotrzebnie się zamartwiam.
Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia.

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

A patrzyłeś na Opla Agile?
Dużo rzeczy jest takich samych, więc...

Pzdr

Tytuł:

Witam serdecznie!
Pewnie nie wniosę wiele nowego do tematu, ale spotkało mnie podobne zdarzenie. Nie mogąc wykręcić masztu anteny przed wjazdem na myjkę (zaśniedziała na gwincie) została wyłamana na przegubie. Zakupiłem więc antenę do fiata Seicento - identyczna z wyglądu i wymieniłem sam przegub który był dokładnie taki sam jak w oryginale. Po wymianie wszystko jest w porządku i myślę że spokojnie można stosować ten typ anteny jako zamiennik. Na załączonym zdjęciu widać elementy 1 i 2 które wymieniłem reszta jest od zakupionej anteny ale też są takie same jak w oryginale, nie wymieniałem ich ponieważ wymagało by to dostania się pod podsufitkę, śruba mocująca znajduje się od spodu a po drugie nie było to konieczne.
Pozdrawiam!
Obrazek

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00