Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 03-06-2025, 04:37

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: Ignis Sport
Dzień dobry.

Miałem ostatnio pewną nieprzyjemną sytuację - podczas parkowania w ciemności wycofałem autem w słupek od wiaty garażowej.
Byłem pewien że auto ustawiłem na wprost, najwidoczniej było lekko jeszcze pod kątem a ja byłem zmęczony po powrocie z pracy.
Pękł lekko zderzak i do tego wydaje mi się że uszkodził się jeden z klipsów trzymających plastikowe nadkole (samo nadkole wygląda na całe), i to na takowych chciałbym się skupić.
Nie rozbierałem jeszcze nic, bo potrzebuję by samochód był dalej w użytku, zwłaszcza że planuję być na mini-zlocie ze znajomymi za około 2 tygodnie.
Chciałbym się dowiedzieć mniej więcej jakiego elementu szukać, gdyż ewidentnie coś niestety jest tam nie tak.

tutaj wrzuciłem zdjęcia sceny zbrodni https://imgur.com/a/YnXtsfB

co do zderzaka - mam umówioną usługę naprawy - kupno innej sztuki kompletnie mi się nie opłaca, bo w tym kolorze nie występuje absolutnie nic na serwisach ogłoszeniowych, więc mógłbym tylko lakierować całość, albo zostawić go w 2 kolorach co wyglądałoby tragicznie

Suzuki: Ignis Sport
Postanowiłem jednak się zabrać za naprawę, przynajmniej taką tymczasową, zdemontowałem zderzak oraz część nadkoli.
Nawet udało mi się nie urwać wszystkich klipsów co przy moim szczęściu nie jest takie oczywiste

Tutaj znajduje się rozwiązanie: https://imgur.com/a/OBYnTSf

Traktujcie tą mozaikę po lewej jako rysunek poglądowy, jestem pewien że nie wszystko jest tam idealne, obok macie rzeczywisty wygląd sytuacji
Obrazek

Zeby wam nie śmiecić za bardzo - efekt "końcowy" (jeszcze szykuje się lakierowanie zderzaka, ale to nie teraz) jest również w albumie imgurowym powyżej

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00