Co do specjalnego traktowania, no cóż, ASO bierze 150 zł za diagnoze komputerową, dziś oddałem auto na wymiane EGR-u która będzie trwała jakieś dwa dni, dziś i część poniedziałku, z racji, że Pan telefonicznie mnie informował, że to będzie trwać około 1, 2 h dostałem auto zastępcze - masz racje, że ASO zarabia na wymianie i częściach, z tym, że ja EGR kupiłem za 340 zł, a w ASO kosmos - a dokładnie ten sam - oryginalny.
Dzięki chłopaki za podpowiedź co do pompy wtryskowej, ASO stwierdziło, że to z niej leci, wiadomo, że polecili wymianę na nową ale to chore koszta - faktycznie mam silnik Multijet-a 1.3 fiata - również sądzę, że można ją uszczelnić - znacie kogoś kto zna się na tym w Łodzi?
Przy wymianie EGR-u muszą rozebrać pół silnika, więc już mnie skaleczą w ASO ładnie, nie wiem kto w Łodzi dobrze serwisuje diesle, zwłaszcza te multijet - ogólnie myślę, że diesle są problemowe, to już mój kolejny diesel i chyba ostatni, zbyt skomplikowane silniki, choć multijet ogólnie ma dobre opinie i fajnie jeździ - wkładają go do fiata, suzuki, opla i jeszcze gdzieś - robiony u Nas w Bielsko Białej - nic po dzwonie po serwisach specjalizujących się we fiatach, bo nie mam zamiaru kupować nowej pompy - EGR nawet w opiniach przez fachowców jest podawany, że się zapycha, a czyszczenie średnio pomaga na długo, ja robie moim Ignisem średnio 2500 tys km miesięcznie więc chyba nie jest to dużo diesle. Więc znacie kogoś od diesli w Łodzi?Pozdrawiam;)
|