Witam po raz pierwszy na forum!
Mam dosyć spory problem z moim Igniskiem FH 4x4. tzn. mam nadzieję, że nie jest spory

otóż podczas jazdy słychać rzężenie z układu napędowego. słyszalne podczas jazdy na biegu i wcisniętym sprzęgle i normalnie podczas jazdy, w każdym razie tylko z wbitym biegiem. jadąc na dowolnym biegu z wciśniętym sprzęgłem słychać owe rzężenie, kiedy zrzucam bieg hałas ustaje, wrzucam bieg pojawia się ponownie. auto wisiało na podnośniku i spuściliśmy troszkę oleju ze skrzyni biegów i reduktora, pod kątem poziomu i ewentualnych opiłków. no i niestety w oleju z reduktora były opiłki. reduktor został rozebrany i wymienionio mi łożyska i olej w nim, bo ponoć reszta była ok. nietety problem nie zniknął i mechanicy stawiają na skrzynię, mimo, że hałas dobiega wyraźnie z reduktora, co sprawdzaliśmy na podnośniku osłuchując kolejno skrzynię i reduktor no i opiłki także były w reduktorze(chociaż to mogło byc winą rozsypanych koszyczków w łożyskach). czy ktoś z Kolegów spotkał się z czymś takim w swoim aucie? jeżeli tak proszę o jakieś podpowiedzi co to może faktycznie być.