Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 27-06-2025, 18:04

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Witam. Posiadam Suzuki Swift mk3, rocznik 93, 1.0 GL. Ostatnio zaobserwowałem problem a mianowicie przy gwałtownym wciśnięciu gazu samochód muli, nie przyspiesza. Kiedy jestem na biegu jałowym obroty pracują jak powinny tak samo kiedy jadę wolno nie wciskając mocno pedału gazu auto pracuje jak powinno (nie muli). Dodam, że ostatnio wymieniałem uszczelkę pod pokrywą zaworów oraz pod aparatem zapłonowym + wymiana filtra powietrza. Bardzo proszę o pomoc!

Tytuł:

Czego wymagasz od 3 cylindrów 993 cm3... Do końca wciśnięty pedał gazu nie da dużej prędkości auta z małych obrotów. Gaźnik nie wpompuje dużo paliwa do tego silniczka. Najlepiej rozgrzać te 3 cylindry, a przy wyprzedzaniu mieć pow. 2k obrotów, bo wtedy czuje się on w swoim żywiole. Japońce nie lubią niskich obrotów. Moment i moc i tak jest w okolicach 6k, więc najlepsze przyśpieszenie osiągniesz zmieniając biegi po 5,5k obrotów.

Tytuł:
Awatar użytkownika

To fakt.... też musiałem się przyzwyczaić to charakterystyki pracy silnika w moim 1.3+lpg. Jeżdżąc w okolicy 2000 obrotów mam emeryckie/ekonomiczne wozidełko ;) ,ale gdy tylko wdepnę powyżej 2400 obr. swifcik pokazuje swoje prawdziwe"ja" i buda w czerwieni nabiera innego charakteru :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam. kolego to smo mialem i to jest u mnie spowodowane zimnym silnikiem gdy tylko strzałka temperatury ruszy do gory to mozna deptac gaz i nic sie nie dzieje, oczywiscie po minimalnym drgniecu strzałki nie daje bomby do 5-6tys obr szkoda troche włozonej pracy :D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00