Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 27-06-2025, 12:26

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Witam, mam pytanie : w jakich firmach macie wykupione ubezpieczenie (chodzi mi również o AC) i jak oceniacie swoich ubezpieczycieli tzn. jak zostaliście potraktowani w przypadku wystąpienie szkody. Ja obecnie (od 2 lat od kiedy mam swifta) mam polisę w Hestii i oczywiście zostałam zrobiona w balona - w listopadzie 2010r. zgłosiłam szkodę - ktoś pod domem przerysował mi cały lewy bok, przedstawiłam Hestii rachunek na 1200 zł za naprawę tych uszkodzeń i oczywiście odmówiono mi wypłaty odszkodowania, ponieważ nie powiadomiłam o tym policji. Nie zrobiłam tego, bo nie wiedziałam, że Hestia tak ze mną zagra, ponadto wydawało mi się to zbędne - Policja złapie sprawcę :lol: W kwietniu kończy mi się ubezpieczenie i wku...rzona na Hestię szukam innego ubezpieczciela. Dodam jeszcze, że składkę płaciłam wysoką (w pierwszym roku ok. 3.800, w drugim 3.600, ponieważ miałam prawko krócej niż 3 lata i nie miałam żadnych zniżek) ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Suzuki: Alto
Nie mam Swifta, ale co do odmowy wypłaty odszkodowania to poproś o interwencję Rzecznika Ubezpieczonych http://www.rzu.gov.pl/ Niczym nie ryzykujesz, jedyny koszt to opłata za list polecony. U mnie po wniosku o interwencję nagle Hestia przyznała się do błędu i dwukrotnie zwiększyła kwotę odszkodowania.

Tytuł:
Awatar użytkownika

oswieżam tamat ubezpieczenia, może komuś się to przyda. w concordia jest aktualnie promocja iż na AC jest przepisywana zniżka z OC. Ponadto za niewielką kwotę /ok 110łz/ mozna wykupic opcje zatrzymania wartości auta przez caly rok, oznacza to ze w ciagu całego roku jest ta sama wartosc auta /ma to znacznie tylko do szkody calkowitej/ dzieki temu np w 10 misiacu skladki nie dostaniemy wartosc auta poniejszona o amortacje 10 miesiecy od daty wyceny z poprzedniego okresu. A najwazniejsze to to iz oceniajac 9 towarzyst ta byla najnizsza, za nowe AC+OC+NWW = 1520 zł. /znikza oc=60% własny garaz i przebieg do 15 000km. nie jestem agentem, po prostu moze to komus ultawi decyzje.

Awatar użytkownika

matylda pisze:
odmówiono mi wypłaty odszkodowania, ponieważ nie powiadomiłam o tym policji. Nie zrobiłam tego, bo nie wiedziałam, że Hestia tak ze mną zagra, ponadto wydawało mi się to zbędne - Policja złapie sprawcę :lol:

Czy w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia AC ( OWU ) lub innych dokumentach z jakimi zapoznał Cie agent przy zawieraniu umowy jest zapis, że należy powiadomic policje? Jak wyżej, zgłoś sprawę do rzecznika ubezpieczonych.
Sprawdz też wysokość składki w PZU. PZU ostatnio przeprosiło sie z klientami,bo w d.pe dostało przez internetowe towarzystwa.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00