Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 21-06-2025, 15:17

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam ! W kwietniu 2009 kupiłam Swifta mk 6 (wersja japońska 2006 rok) sprowadzonego z Danii. Kupując go wiedziałam, że w Danii był uderzony od strony kierowcy tzn. miał uszkodzony błotnik i przednie drzwi, ale w momencie zakupu i w sumie długo po nim wszystko było ok. Dopiero miesiąc temu po uruchomieniu silnika zauważyłam, że świeci się cały czas kontrolka poduszek (wcześniej po przekręceniu kluczyka kontrolka migała przez ok. 3 sekundy a następnie gasła). Zdenerwowało mnie to bardzo, nie zdążyłam się jednak nigdzie udać z tą usterką, bo po ok. tygodniu kontrolka ta pulsowała momencik i gasła jak dotychczas. Niestety po upływie kolejnego tygodnia usterka wróciła i znowu kontrolka ta pali mi się cały czas podczas jazdy. Czy u kogoś wystąpił taki problem i czy mam jechać do ASO żeby podłączyć pod komputer i sprawdzić w czym tkwi problem czy też mogę pojechać do jakieś nieautoryzowanej stacji i tam też będą w stanie mi pomóc i wykryć co jest przyczyną tej nieprawidłowości ?

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi to wygląda na coś luźnego (jakiś kabel, złączka itp)
W innym moim aucie też mam czasami coś takiego i wystarczy docisnąć
kostkę poduszki pod fotelem.
Możesz jechać do jakiegoś warsztaciku gdzie mają komputer.
Powinni powiedzieć dokładnie co to jest (nawet jak akurat nie będzie usterki
bo sprawdzą w historii )
Do ASO nie jedź bo zapłacisz za to 3 razy drożej.

Tytuł: Witam,

Witam,
W moim Suzuki Mk6 bez powodu nagle zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej. Przy włączaniu zapłonu, mruga 6 razy i znika. Czego to może być przyczyna ??

Z góry dziękuje

(Dolaczono)

Wróciłam właśnie z przejażdzki ... Kontrolka miga 6 razy a otem zaświeca się i juz nie gasnie :((

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie pozostaje Ci chyba nic innego, jak tylko odwiedzenie ASO(?) lub innego dobrego warsztatu.
Jak juz czytalem w innym watku, masz rowniez problemy z ukladem kierowniczym.
Nie wykluczalbym wiec mozliwosci, ze autko bylo juz "bite" i zostalo przez jakiegos cwaniaka nie naprawione a jedynie "poskladane" na tyle by mozna je bylo sprzedac.
Warto poczytac na ten temat (link w drugim poscie) TUTAJ.
... obym sie mylil.
Powodzenia!

EDIT: Mysle ze moglabys podjechac np. do MAR POL-u

Tytuł:

witam ! wreszcie postanowiłam się zająć moją świecącą się bez przerwy kontrolką poduszek powietrznych tzn. podjechałam do warsztatu (nie do ASO) i wiecie co się okazało ... po podłączeniu pod komputer fachowiec stwierdził, że za mocno szarpie napinaczami pasów i stąd ta świecąca się kontrolka :D wykasował ten błąd i już po kłopocie - kosztowało mnie to 70 zł, pozdrawiam ;)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00