Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 27-06-2025, 05:23

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomóżcie .

Witam kolegów ja jestem nowy i mam dylemat odnośnie z moim autem kupiłem se jakiś czas temu alusy 14 z oponami 165/65 i mam wrażenie ze jak powoli przyspieszam to gitara ale jak zrobię to gwałtownie to mam wrażenie ze auto chodzi raz w lewo raz w prawo i nie wiem o co kaman wiem ze muszę kupić specjalne nakrętki do alu ale kolega mi powiedział ze on miał tak samo w gti ale jak kupił se opony 185/55 to to znikło i teraz sam nie wiem co mam robić może mi ktoś doradzi

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pływanie samochodu przy gwałtownym przyspieszaniu, jest rzeczą dosyć częstą, zwłaszcza gdy samochód ma dużą moc silnika a kiepskie ogumienie. Szersze opony powinny zniwelować ten efekt, ale jednocześnie podniosą spalanie. Widać kolega nigdy nie jeździł samochodami z dużą mocą. Nie na darmo się trąbi że samochodami o dużej mocy trzeba umieć jeździć. To właśnie jest jeden z powodów.

Pozdrawiam

Tytuł:

coś ci powiem kolego mam Swifta od niedawna do zabawy i się zapytałem grzecznie czy to normalne ze auto znaczy te swiftaki tak się zachowują jeżeli ok to dziękuje za rade a poza tym pytaniem przyjedz do złocka i sam zobaczysz czy u nas niema szybkich aut gwarantuje ze zaskoczę cie pozytywnie a ile ten Swift może więcej spalić hm ale na pewno będzie lepiej się trzymał lepiej drogi bo to jest najważniejsze hm pozdrawiam cie kolego

Tytuł:
Awatar użytkownika

A jaki Swifciak i jaki silnik ?

Ja w swoim na 185 mam bardziej boksowanie i ESP sie lubi wlaczyc przy gwaltownym ruszaniu ale mam model z Niemiec z silnikiem 1.5.

Moim zdaniem nie ma co sie martwic, a szersze opony z mniejszym profilem napewno pomoga. Poza tym to bardziej wyczynowej jazdy to zawieszenie lepsze by sie przydalo. No i hamulce tarczowe na tyl.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00