Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 04-07-2025, 14:33

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witam szanownych forumowiczów.

Niestety w długi weekend mojego swifta spotkało nieszczęście - złodzieje do tego nie wyszkoleni ;/ (połamali te zatrzaski) zawineli mi grill ze znaczkiem i atrapę tę dolną - przód ... Suzi wygląda co najmniej dziwnie .... niestety dzwoniłem do ASO i wyceniają części na 243 zł + 248 zł + montaż (120zł /h)
Jak większość z was wie ubezpieczalnie nie wypłacają przy szkodach poniżej 500 zł (z AC) - policja też mnie olała (cyt. nie ma co zgłaszać tego
Pytanie do was jest proste:
czy trudno to zamontować? ile to wymaga czasu? czy muszę kupować oryginalnego grilla i atrapę na dół? Na allegro jest sporo części i tańszych ... nie mówię, że lepszych bo się nie znam ... aaaa i czy w Poznaniu poza ASO znacie coś / serwis taki, który by mi to wykonał nie tak drogo jak w ASO.
proszę o pomoc....

Tytuł:
Awatar użytkownika

hmmm... :? przykra sprawa...

jeżeli byłbyś w stanie na 100% rozpoznać, że dane części są Twoje, to może je rozpoznasz w niedziele na giełdzie...

na Twoim miejscu brałbym czesci z netu, bo tansze (to niestety napedza koniunkture, ale coz...) i mysle, ze kazdy mechanik bedzie w stanie to zalozyc i dopasowac ;) mozesz nawet sam poprobowac, tylko sie zorientuj ile jakich srubek potrzebujesz ;)

Hunt pisze:
Jak większość z was wie ubezpieczalnie nie wypłacają przy szkodach poniżej 500 zł (z AC) - policja też mnie olała (cyt. nie ma co zgłaszać tego

Może trochę off topic ale szczerze radzę zgłosic kradzież na POLICJĘ. Jeżeli nie będziemy zgłaszac takich drobnych kradzieży to złodzieje będą się czu bezkarni. Poza tym jakby Ci się rzeczywiście udało namierzyc na jakiejś giełdzie lub aukcji w necie Twoje części to będziesz miał problem bo kradzież nie zgłoszona.

Co do zgłoszenia szkody z AC to już z Twoich wyliczeń wynika że wartoś naprawy przekracza 500 Plnów

Awatar użytkownika

less11 pisze:
Co do zgłoszenia szkody z AC to już z Twoich wyliczeń wynika że wartoś naprawy przekracza 500 Plnów

niewatpliwie ;)

kurcze, przeoczyłem :P

samych czesci wychodzi 491 + robocizna ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

sprawę na Policję zgłosiłem ....
nie wspomnę o tym, że oczywiście paru kolesi w niebieskich mundurach "gorąco" mi polecało nie zgłaszać (bo to nie ma sensu? za mała kwota?)- bo im się nie chciało pisać? Normalnie fajny mamy kraj ;/
w sobotę mam wycenę - zobaczymy co powie likwidator ubezpieczyciela...
z netu czy na giełdzie - od złodzieja nie kupię (dla zasady) więc zdejmę z AC - zobaczymy ile mi % za to zabiorą ;/

btw SORX za OFFTOPIC :) ale wkurzyłem się ...

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00