Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 29-06-2025, 12:16

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Suzuki: SWIFT
Witam!

Jestem posiadaczem swifta 1.3 ddis w wersji 3-drzwiowej z 2005 roku. Od środy nie mogę sobie poradzić z otwarciem drzwi pasażera. Najprawdopodobniej uszkodziła się jakaś mechaniczna część w zamku. Zdjąłem tapicerkę od wewnątrz próbowałem otworzyć drzwi tymi dzyndzlami od zamka ale niestety coś się blokuje w mechaniźmie. Żaden mechanik w okolicy nie chce się z tym bawić, a już nie mam pomysłu jak dobrać się do tego zamka bez cięcia drzwi od wewnątrz... Może miał ktoś podobny problem albo ma pomysł jak to otworzyć.

Pozdrawiam

Suzuki: SWIFT
może komuś przyda się na przyszłość - jeżeli zamek uszkodzony jest mechanicznie - tak jak w moim przypadku (uszkodzony mechanizm odpowiedzialny za otwieranie blokady cięgna) Jedynym rozwiązaniem jest wsadzić szeroki i mocny srubokręt w tą plastikową obudowę mechanizmu blokady zamka i rozpierniczyć to do końca. Blokada puszcza, drzwi się otwierają, a my z radością możemy odkręcić stary zamek i go wymienić.

Pozdrawiam.

Suzuki: Swift mk6
Witam,
Kolego u mnie również prawe przednie drzwi zatrzasneły się na amen... Też bylem w kilku warsztatach i nikt nie chce się tym zająć. Postanowiłem sam się za to zabrać zaczynając od zniszczenia boczku gdyż nie da się go zdemontować przy zamkniętych drzwiach. Próbowałem wyciągnąć ten mechanizm zamka jednak chyba też nie jest to możliwe przy zamkniętych :(
I tu pytanie do Ciebie michal_xyz...
Jak wygląda dostępnosc tych zamków? Czy w modelu mk6 byly rozne rodzaje w zakeznosci od kontynentu w jakim go wyprodukowano ? Obawiam się, że jak rozwale ten mechanizm to nie będę miał jak go porównać z "nowym"
Pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00