Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 28-06-2025, 12:11

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość

Witajcie :)

Od lutego b.r jestem szczęśliwą posiadaczką białej Lali :) Niestety króciutko po zakupie okazało sie ,że moja Lala chyba była szpachlowana na masce bo zrobila sie rysa jakby peknięcie . Lakiernik od razu powiedzial ze pękł szpachel i zaczyna widac rdzę (nie duzo ale ja widze) . Doradzcie Panowie czy lepiej to szpachlowac na nowo czy kupic maskę oryginalną? Czy jak Lala jest z kwietnia 2008 to czy juz jest po czy przed Faceliftingiem - bo ja szczerze mówiąz nie bardzo odrozniam :) Czymaska w takim wypadku musi byc dostosowana do modelu przed czy po faceliftingiem, czy jest roznica w wymiarach jezeli to DDIS 1.3 ? Gdzie szukac oryginałow? Czy zamiennik moze byc zle spasowany? Białego koloru nigdzie nie moge znalezc :( wiec jaki wybrac by go pozniej przemalowac? Lala jest moim wymarzonym ukochanym autkiem i z całęgo serduszka chce by nalezycie wygladała nawet jak bedzie to kosztowało wiecej. Pomozcie Drodzy Forumowicze . Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Na allegro masz kilkanaście nowych do malowania, lakiernik dobiera kolor i w 600-700 stówek masz nową
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... ice_to=350

Tytuł:

[quote="mrquad"]Na allegro masz kilkanaście nowych do malowania, lakiernik dobiera kolor i w 600-700 stówek masz nową
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... ice_to=350[/quote

Dziekuje za reakcje i pomoc jednak w wiekszosci sa to zamienniki co nie ukrywam , nie jest mi na rękę :( A tak apropos :) moja suzi ma przejechane 100.000 do tej pory nie wiem czemu miała przez poprzedniego wlasciciela lany polsyntetyk (silnik suchy bez zadnych wycieków) Pojechałam wymienic olej na co Pan sprzedawca powiedzial ze on by wlał syntetyka bo mało silnik nie jest rozkletotany itd. Dodam ze suzi jest dieslem DDIS czy moze jej sie cos stac przez ten syntetyk? Czy przy nastepnej wymianie wrocic do polsyntetyka czypozostac przy syntetyku? Jest tyle roznorakich twierdzen ze powiem Wam Drodzy Forumowicze , ze jako kobieta zgupiałam do reszty. Jakie sa Wasze zdania na ten temat? Mieliscie moze podobne zagwozdki przy dieslu w swifcie?

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczywiście są też blachy fabryczne, ale cena trochę inna.
Co do oleju, trzymaj się tego co miałaś lany, bo przy niezbyt intensywnej eksploatacji różnice będą niezauważalne. Ważniejsza rzeczą jest skrócenie interwałów przebiegu, przy eksploatacji na krótkich dystansach ( w dieslu ) i częste sprawdzanie stanu oleju w silniku.

Tytuł:

mrquad pisze:
Oczywiście są też blachy fabryczne, ale cena trochę inna.
Co do oleju, trzymaj się tego co miałaś lany, bo przy niezbyt intensywnej eksploatacji różnice będą niezauważalne. Ważniejsza rzeczą jest skrócenie interwałów przebiegu, przy eksploatacji na krótkich dystansach ( w dieslu ) i częste sprawdzanie stanu oleju w silniku.

Dziękuję pieknie - skrupulatnie będę na to uważać :) Co do maski szukam dalej białej maski bo boję sie troszeczkę wstawic Lali zamiennik więc może będę miała szczeście i jakas biała dama zostanie w Niemczech rozbita ;) a jej maska trafi do mnie ;)
Co do oleju - czyli trzymac sie syntetyka którego moja suzi miała ostatnio wlanego czy polsyntetyka na ktorym zanim ją zakupiłam jeżdziła? Lala od marca jezdzi na syntetyku a chyba bym łzy krokodyle wylała jakby jej silnik padł :( Czyli pozostac przy nastepnej wymianie przy syntetyku a do tego momentu sprawdzac olej czy nie ubywa - tak? Jak nie bedzie ubywac lac syntetyk?

Pięknie Ci dziekuje za pomoc i z gory przepraszam za moje zapewne dla niektórych groteskowe pytania ale wybaczcie :) To moje pierwsze autko i nie bardzo się jeszcze na tym wszystkim znam :)

Pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Skoro jest wlany syntetyk, to się go trzymaj.

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00