Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 28-06-2025, 18:29

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość

Witam, w aucie w którym został zamontowany centralny, chciał bym również domontować możliwość sterowania pilotem na oryginalnych częściach, przeszukując forum nie znalazłem interesujących mnie informacji tj:
- co konkretnie potrzeba do sterowania cenralnym - centralka centralnego i.. ?
- czy jest ktoś w posiadaniu schematów jak oryginalnie są rozmieszczone te elementy ?
- czy siłownik drzwi kierowcy jest oryginalnym siłownikiem? Wiem że montowany był w ASO jakiś czas temu ale nie wiem czy jest to oryginalna część czy jakiś uniwersalny..

zdjęcie siłownika centralnego zamka drzwi kierowcy
https://plus.google.com/u/0/photos?pid= ... 7752974268

Tytuł:

Suzuki: Swift
Myślę, ze niewiele osób zna temat, bo większość pewnie ma fabryczne CZ w mk6. Ja spróbuję, bo kupiłem swifta w bieda wersji tzw. classic w 2010 r. i nie miał centralnego żadnego (każde drzwi zamykało się oddzielnie pstryczkiem przy klamce). Jak pytałem ASO, ile kosztowałoby wstawienie oryginalnego centralnego zamka to wyszło, że chyba z 5 tys. zł. :] (centralka, siłowniki, wiązki itd., montaż) - kpina, uniwersalnych to nie chcą montować bo sprawiają kłopoty (pewnie prawda), a dedykowanych w akcesoriach do suzuki nie ma - suzuki to firma o dziwnej polityce - to co w wielu innych markach nie stanowi problemu w suzuki urasta to rangi problemu nie do obejścia :). Ponieważ brak centralnego mi dokuczał, wziąłem sprawy w swoje rece :) i udało mi się zakupić po bardzo atrakcyjnej cenie (wyprzedaż magazynowa) dedykowany centralny zamek (nie jest to oryginał oczywiście, ale dopasowany pod konkretnie swifta) do suzuki swift mk6 właśnie firmy AUTOSYSTEMY FOX. Miałem gwarancję na auto, więc musiałem montować go w ASO, ale na taki dopasowany zamek zgodzili się, bo montaż był łatwy (czytelna instrukcja, wszystko pasowało do auta). Zamek działa dobrze, bez problemów (no jest trochę głośniejszy przy zamykaniu/otwieraniu niż fabryczny), jest z pilotem (2 sztuki), oczywiście działa tylko na 4 drzwi, na bagażnik nie - trzeba z kluczyka. Nie mam konta na google więc nie mogę obejrzeć obrazka twego siłownika - może gdzieś indziej umieścisz. Obstawiam jednak, że masz zamek uniwersalny. Jeśli firma fox dalej ma w ofercie zamki do swifta to polecam wymianę całości na zamek z pilotem - jeśli oczywiście masz jakiś uniwersalny zamontowany a nie oryginał.

Tytuł:

W tym również znajduje się niebieski siłownik firmy FOX ( zdejmowałem tylko boczek kierowcy ), pytanie teraz co potrzebuję żeby z takimi siłownikami bez pilota przejść na system z takimi siłownikami z pilotem jak u Ciebie :D

nie wiedziałem że trzeba mieć konto na googlach żeby otworzyć foto :(

Gdzie kupiłeś ten zestaw w okazyjnej cenie ?

Tytuł:

Suzuki: Swift
Tak jest, u mnie też jest niebieski, czyli to ten sam zamek. Ja kupowałem na allegro 3 lata temu i była to wyprzedaż jakiejś hurtowni chyba - była wersja bez zdalnego i ze zdalnym trochę droższa - ja wybrałem tą. Była to jedna sztuka, nowa. Myślę, że jedyna szansa to jest kontakt z firma fox, może podpowiedzą jak to tanio zrobić. A czy w twojej wersji (w centralce) nie ma takiej wtyczki komunikacyjnej do podłączenia autoalarmu ? Bo wtedy chyba można kupić autoalarm ze zdalnym sterowaniem i podpiąć pod to cen. zamek, ale nie jestem znawca tematu wiec pewny nie jestem.

Tytuł:
Awatar użytkownika

A czy koniecznie musisz mieć na ori częściach, ewentualnie dedyk? bo za małe pieniądze idzie kupić cały zestaw CZ z siłownikami, kablami, pilotami, centralką itd. montaż dla świerzaka na spokoju to kilka godzin i czteropak cierpliwosci :D a poziom trudności bardzo niski :D

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00