Myślę, ze niewiele osób zna temat, bo większość pewnie ma fabryczne CZ w mk6. Ja spróbuję, bo kupiłem swifta w bieda wersji tzw. classic w 2010 r. i nie miał centralnego żadnego (każde drzwi zamykało się oddzielnie pstryczkiem przy klamce). Jak pytałem ASO, ile kosztowałoby wstawienie oryginalnego centralnego zamka to wyszło, że chyba z 5 tys. zł.
![Mr. Green :]](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
(centralka, siłowniki, wiązki itd., montaż) - kpina, uniwersalnych to nie chcą montować bo sprawiają kłopoty (pewnie prawda), a dedykowanych w akcesoriach do suzuki nie ma - suzuki to firma o dziwnej polityce - to co w wielu innych markach nie stanowi problemu w suzuki urasta to rangi problemu nie do obejścia

. Ponieważ brak centralnego mi dokuczał, wziąłem sprawy w swoje rece

i udało mi się zakupić po bardzo atrakcyjnej cenie (wyprzedaż magazynowa) dedykowany centralny zamek (nie jest to oryginał oczywiście, ale dopasowany pod konkretnie swifta) do suzuki swift mk6 właśnie firmy AUTOSYSTEMY FOX. Miałem gwarancję na auto, więc musiałem montować go w ASO, ale na taki dopasowany zamek zgodzili się, bo montaż był łatwy (czytelna instrukcja, wszystko pasowało do auta). Zamek działa dobrze, bez problemów (no jest trochę głośniejszy przy zamykaniu/otwieraniu niż fabryczny), jest z pilotem (2 sztuki), oczywiście działa tylko na 4 drzwi, na bagażnik nie - trzeba z kluczyka. Nie mam konta na google więc nie mogę obejrzeć obrazka twego siłownika - może gdzieś indziej umieścisz. Obstawiam jednak, że masz zamek uniwersalny. Jeśli firma fox dalej ma w ofercie zamki do swifta to polecam wymianę całości na zamek z pilotem - jeśli oczywiście masz jakiś uniwersalny zamontowany a nie oryginał.