Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 17-07-2025, 16:28

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość

Czy można podłączyć kierownicę z modułem sterowania do radia PACR O4? Zastanawia mnie czy radio posiada gniazdo podłączenia. Może trochę poza tematem ale w "menu" tego radia jest masa rzeczy które można przewijać jako listę czyli jakieś presety equalizera. I pytanie co to jest?

Tytuł:

O ile dobrze kojarzę, to jest to standardowe radio montowane w sx4/sedici, bez mp3. Nie chce mi się iść do garażu zeby sprawdzić. O ile się nie mylę to, radio to ma sterowanie z kierownicy, bo takowe posiadam. Jakość dźwięku poniżej przeciętnej (trochę sprawę poprawiło wygłuszenie drzwi i wymiana głośników na lepsze), mój stary Blaupunkt w Felicji na fabrycznych głośniczkach brzmiał o iebo lepiej. Brak mp3 w stosunkowo nowym aucie to porażka (musiałem dokupić emulator zmieniarki). Co do menu tego radia to chyba najprostsze menu jakie kiedykolwiek widziałem. Ogólnie, szkoda mi kasy na stację multi za kilka tysi, bo wywaliłbym to badziewie, no i wygląd pasujący do wnętrza też mnie przed tym powstrzymuje. Najlepszą opcją byłoby wstawić ramkę 1DIN i zaaplikować jakieś lepsze radio.
Wracając do tematu, sterowanie w kierownicy to bardzo wygodna sprawa i warto w nie zainwestować.

Tytuł:

Myślę żeby kupić kierownicę multi - za niewielkie pieniądze z resztą - tylko czy jej podłączenie do radia nie będzie wiązało się z czymś "grubszym" czy może tylko wpiąć wtyczkę i gotowe.. Jeśli mogę zapytać jaką zmieniarkę posiadasz? Rozumiem że w radiu jest gotowe gniazdo czyli wpinam kabel i po sprawie?

Tytuł:

Co do podłączenia kierownicy, to nie wnikałem w to ale myślę, że nie powinno być problemu skoro wszystko jest oryginalne. Najlepiej zapytać kogoś obeznanego albo oglądnąć tył radia i wtyczki z wiązki kierownicy.
Co do "zmieniarki" to mam tą:
http://www.denken.com.pl/index.php?p641 ... dtwarzaczy
Podłączenie banalnie proste (dołączają instrukcję) Miejsce też jest fajne na to; w tym schowku obok zapalniczki co z niego wszystko wylata jak się rusza. Urządzenie umocowałem na opaski tryktryki, po uprzednim nawierceniu. Wygląda jak fabrycznie. Jak coś to służę szczegółami. 8)

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00