Suzuki Klub Polska - Forum Dyskusyjne - www.suzukiklub.pl

Forum dyskusyjne dla użytkowników samochodów marki Suzuki.
Dzisiaj jest 10-06-2025, 18:27

Strefa czasowa UTC+01:00

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 914 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Suzuki: Vitara 1.6 AllGrip
:brawo:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Jak ja Wam wszystkim gratuluje :D
Ja niestety jeszcze czekam na swoje swifciątko ale z informacji z salonu wynika, ze po swietach juz bedzie :)

Wszystkim swiezo upieczonym posiadaczom swifta zycze milych wrazen z pierwszych jazd :!:
pozdr.
Kasik

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik pisze:
Ja niestety jeszcze czekam na swoje swifciątko ale z informacji z salonu wynika, ze po swietach juz bedzie :)

Wszystkim swiezo upieczonym posiadaczom swifta zycze milych wrazen z pierwszych jazd :!:
pozdr.
Kasik

no to szybko :D nie to co u mnie :(
Czerwiec , Lipiec :roll:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Za cierpliwość zostaniecie wynagrodzeni , super autkiem :ok: :aniolek:

Tytuł:

a ja nadal czekam na moje sreberko....i do czekać się nie mogę..
w salonie nie chcą podać mi żadnej konkretnej daty - chyba żeby nie zapeszyć, ale do końca kwietnia powinien być.
a propos kolorów, to ten grafit w japońskich swiftach jest faktycznie znacznie inny niz w wersji węgierskiej.
poważnie się nad nim zastanawiałam, ale w końcu wybrałam srebro, bo i tak szary ten nasz krajobraz za oknem......... :(

a przy okazji to z tymi kolorami mogliby trochę bardziej poszaleć, zwłaszcza w takim małym samochodziku.....a tu nudą wieje, że hej...
ciekawe jakie barwy przyjmie fiat500, ale znając włochów będą bardziej fantazyjni niż japońce....a szkoda :(

Tytuł:
Dziewczyny! tj. Kasik i Dorotez - myślami jestem z Wami!
Wiem jak wkurzające jest to czekanie. Ja już tak często wydzwaniałam do salonu, że na dźwięk mojego głosu pan Piotr wiedział o jaki model, kolor z jakim dodatkowym wyposażeniem autko chodzi, więc jeśli nie ustaliłyście dodatkowego wyposażenia, ewentualnych gratisowych elementów, lub upustu w cenie (jak było w moim przypadku) to jest to właśnie czas na to! Niech Wam dadzą nie tylko dywaniki!
Czekamy więc na relacje z frontu, :komandos: :lol:
Pozdrawiam,

Tytuł:
Kasik pisze:

pozdr.
Kasik

Pierwsze dni maja mam być we Wrocławiu i chcę go widzieć na drogach Zdolnego Ślaska w komlecie ze swoją kierowniczką :lol:
pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

dorotez pisze:
a ja nadal czekam na moje sreberko....i do czekać się nie mogę..
w salonie nie chcą podać mi żadnej konkretnej daty - chyba żeby nie zapeszyć, ale do końca kwietnia powinien być.
a propos kolorów, to ten grafit w japońskich swiftach jest faktycznie znacznie inny niz w wersji węgierskiej.
poważnie się nad nim zastanawiałam, ale w końcu wybrałam srebro, bo i tak szary ten nasz krajobraz za oknem......... :(

a przy okazji to z tymi kolorami mogliby trochę bardziej poszaleć, zwłaszcza w takim małym samochodziku.....a tu nudą wieje, że hej...
ciekawe jakie barwy przyjmie fiat500, ale znając włochów będą bardziej fantazyjni niż japońce....a szkoda :(

To w Polsce mamy taki ograniczony wybor kolorow :zly: Ponizej linki do stron naszych sasiadow z duzo wieksza dostepna kolorystka:
http://www.suzuki.sk/?sekcia=automobily&sekcia2=swift#
http://www.suzuki.hu/autok/swift/szinek/index.html
http://www.suzuki-auto.de/auto/live/modelle/swift/5tuerer/farben.html

Tytuł:
Awatar użytkownika

dzieki za slowa otuchy :)
chyba Wasze mysli spowodowaly to, ze dzisiaj po poludniu dostalam telefon z salonu, ze prawdopodobnie przed swietami bede juz miala swojego swifciaka :D :D
ehhh.... byleby wszystko sie udalo :)

pozdrawiam

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik pisze:
dzieki za slowa otuchy :)
chyba Wasze mysli spowodowaly to, ze dzisiaj po poludniu dostalam telefon z salonu, ze prawdopodobnie przed swietami bede juz miala swojego swifciaka :D :D
ehhh.... byleby wszystko sie udalo :)

pozdrawiam

:ok:

ale niektorych kolorow chyba nie mamy co zalowac: majtkowo niebieski i rozowy czy zielony ;)

Tytuł:
Awatar użytkownika

dorotez pisze:
...a przy okazji to z tymi kolorami mogliby trochę bardziej poszaleć, zwłaszcza w takim małym samochodziku.....a tu nudą wieje, że hej...

Zgadzam się. Suzuki w przypadku Swifta mogłoby podpatrzeć Nissana, który swoją Micrę proponuje w wielu ciekawych, żywych kolorach.

Tytuł:

a ja najpiękniejsze kolory samochodów widziałam w Tajlandii....chyba specjalnie robione na ten rynek i w niemal 100% japońskie....żółte, zielone, tukusowe, pomarańczowe, amarantowe i różowe....do wyboru
a w środku wazoniki z bukietami kwiatów....(to już lekka przesada, ale i tak widoki nieziemskie)

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie. Taki wybór kolorów i to szczególnie wśród aut segmentów A i B, powinien być i u nas i to w nie tylko w Suzuki. Czy to takie kosztowne oferować dany model samochodu nie w 5 a w 15 kolorach ?
O ile ładniej zrobiłoby się na naszych drogach. ;)
Ja tam i tak jestem zwolennikiem czarnych samochodów, ale moja żona miała poważne wątpliwości czy ze wzlędu na ubogą kolorystykę Swifta nie kupić Micry. Na szczęście zdecydowała się ostatecznie na srebrne Suzuki. :D

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc wszystkim szczesliwcom, ktorzy juz jezdza swifcikami :(
Ja wlasnie dostalam juz komplet dokumentow do rejestracji i od rana oblecialam wszystkie 3 wydzialy komunikacji we Wroclawiu w celu zarejestrowania i niestety okazalo sie, ze urzedy sa tak zawalone, ze nie ma szans zarejestrowac samochod przed swietami. Urzędy sa czynne od 8:00 ale trzeba od 5:00, 6:00 stac w kolejce za numerkiem, aby zostac obsluzonym w danym dniu :zly: :zly:
Jestem zalamana.....

Po swietach staje w srodku nocy, biore koc i poduche i bede koczowac pod urzedem od 3 w nocy aby o osmej dostac np. 70 numerek i o 15;00 zarejestrowac samochodzik :(
porazka......... :( :(

Pozdrowka dla wszystkich :)

Tytuł:
Kasik nie pękaj :placze: byłem przekonany że już w Święta będziesz śmigała :D swoim bolidem po ulicach Wrocławia tak blizkich memu sercu. ;)
Powodzenia w walce o dokumenty :ok:
Pozdrawiam

Tytuł:
O matko i córko, Kasik współczuję!
Z takim poświęceniem i zaangażowaniem - to prawdziwa suzukomania!

W moim urzędzie było tak, że złożyłam dokumenty, wzięli ode mnie nr telefonu a ja pojechałam do domku - za 2 godziny zadzwonili że dokumenty już są do odbioru i już.

Trzymam kciuki Kasik za udaną akcję - rejestrację :D
Pozdrawiam,

Tytuł:
Awatar użytkownika

ehhhhh.... wroclawski wydzial komunikacji nalezy do jednych z gorszych w Polsce.
Czasami odchodza tam sceny jak z horroru :szok:
Najgorsze ze trzeba to miejsce odwiedzic dwa razy, bo najpierw dowod tymczasowy a po miesiacu ( jak dobrze pojdzie) bedzie twardy.

Jak sobie pomysle, ze biedne swifciatko stoi gdzies samotne.... :placze: :placze:

dzieki Wam za "duchowe" wsparcie :)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik pisze:
czesc wszystkim szczesliwcom, ktorzy juz jezdza swifcikami :(
Ja wlasnie dostalam juz komplet dokumentow do rejestracji i od rana oblecialam wszystkie 3 wydzialy komunikacji we Wroclawiu w celu zarejestrowania i niestety okazalo sie, ze urzedy sa tak zawalone, ze nie ma szans zarejestrowac samochod przed swietami. Urzędy sa czynne od 8:00 ale trzeba od 5:00, 6:00 stac w kolejce za numerkiem, aby zostac obsluzonym w danym dniu :zly: :zly:
Jestem zalamana.....

Pozdrowka dla wszystkich :)

Czyli najpierw przysyla salon dokumenciki ( wczesniej przed odbiorem ) , a potem leci sie do urzedu .
To mnie to tez bedzie czekac ...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Trzymam za was i życzę cierpliwości! Mnie na szczęście udało się uniknąć podobnych doświadczeń. Kupiłem swój samochód niejako "pod klucz" ;) Zostawiłem w salonie upoważnienie do zarejestrowania samochodu i sprawę rejestracji załatwił za mnie dealer. Tym samym nie biegałem po wydziałach komunikacji, tylko przyjechałem po odbiór już zarejestrowanego i ubezpieczonego samochodu. Uważam, że każdy salon sprzedaży powinien świadczyć takie usługi jako standard...

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie tylko we Wrocławiu takie rzeczy się dzieją. Ja u siebie żeby być pierwszy i załatwić wszystko w miarę szybko, byłem 6.30 rano.
Jeśli chodzi o załatwianie rejestracji przez dilera to jeśli nawet byłaby taka możliwość to bym nie skorzystał (nie mógłbym wybrać sobie wtedy "fajnych" numerków). ;) :lol:

Tytuł:
Awatar użytkownika

"Fajne" numerki to rzecz gustu oczywiście. Niemniej jednak pierwszym pytaniem dealera (dotyczącym rejestracji) było czy życzę sobie jakieś "specjalne" numery :) Tak naprawdę to dużo w tej kwestii zależy od szczęścia chyba, dlatego też postawiłem na przypadek i... nie zawiodłem się.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dla mnie "fajne" to XXXXX, YXXXX, YXYXY. :lol:
Luke, może Twój diler mówiąc "specjalne" miał na mysli indywidualne, albo faktycznie ma układy w Wydziale Komunikacji i bierze co chce. ;)

Tytuł:
to ja mam 2 pary SLXYYX8 :lol: :lol: :lol: :bzik:

Tytuł:
Awatar użytkownika

We Wroclawiu jest firma, ktora za oplata 50zl zalatwia rejestracje za upowaznieniem.
Ja jednak nie chce z tego korzystac, bo wole osobiscie przekazac dokumenty.
Natomiast fajnie byloby, gdyby salon samochodowy robil te rzeczy. Niestety we Wrocku z tym sie jeszcze nie spotkalam :(
Dzisiaj juz siedzialam w swoim swifciatku. Przywitalam sie z nim ;) :P
Jutro robie jeszcze jedno podejscie czyli szturm na wydzial komunikacji :szalony:
Trzymajcie kciuki!
Jakby co to jutro wieczorem melduje sie na forum z nowym klubowiczem :D
Pozdrowka

Tytuł:
Powodzenia Kasik załatwiaj papiery i zabieraj Swifciątko na Święta do domu :lol:
Pozdrawiam

Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 331 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 914 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00