Witam,
Niestety nie wskaże konkretnego miejsca bo nie jestem z Poznania, ale może uda mi się coś rozjaśnić dzięki czemu szukanie będzie nieco prostsze. Według mnie część ze zdjęcia to "zamek klapki wlewu paliwa" ale fachowcem nie jestem. Według
tej strony , numer tej części to 76520-63J10. Nie wiem jaką masz wersje swifta, wiec nie wiem czy to na pewno ta część ale ktoś z Australii
Link wystawia część o tym samym numerze (niestety nie wysyłają do polski) i pomimo innych kolorów to wygląda ona podobnie, więc można założyć przynajmniej na początek, że numer jest prawidłowy. I teraz możesz z tym numerem przejść się/napisać maila do najbliższego ASO z pytaniem czy daną część można u nich dostać. Możesz podać im od razu numer VIN to będziesz miał pewność czy ta część na pewno pasuje. Zapewne podadzą wyższą cenę niż można by się spodziewać za taki element ale kto wie... (będzie nowy więc może będzie warto). Tak czy siak może przynajmniej poznasz "fachową nazwę" i będzie łatwiej szukać tej części w necie lub w jakiś sklepach. Jednak najtańszą (ale może się okazać czasochłonną) opcją jest zlokalizować jakiś najbliższy szrot lub coś podobnego z wrakiem swifta podobnego do twojego (podobno sx4 też się nada) i wymontować ją z niego. Czasem trzeba się naszukać ale powinna to być najtańsza opcja.